Премиерът Бойко Борисов връща на поста му като директор на

...
Премиерът Бойко Борисов връща на поста му като директор на
Коментари Харесай

Борисов отнема НДК от Павлова и връща Боршош

Премиерът Бойко Борисов връща на поста му като шеф на НДК Мирослав Боршош единствено ден откакто бе освободен от министъра за председателството на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова. От пресцентъра на държавното управление оповестиха, че през днешния ден е имало среша сред Борисов, Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен шеф на " Национален замък на културата – Конгресен център София " ЕАД Мирослав Боршош.

" На срещата беше разисквана работата на управлението на НДК и бяха изчистени несъгласията по отношение на метода на ръководство на държавното сдружение ", оповестиха от Министерския съвет

На утрешното съвещание на държавното управление Борисов ще внесе план на предписание за смяна на органа, който да упражнява правата на страната в " НДК – Конгресен център София " ЕАД. НДК ще премине от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 към министъра на културата.

Сред претекстовете на Лиляна Павлова за освобождението на Боршош бяха изказванията: " редовно несъблюдение на инструкции, дадени от страна на едноличния притежател на капитала " и " също по този начин дейностите на досегашния изпълнителен шеф слагат под подозрение както положителното финансово ръководство на сдружението, по този начин и е застрашено осъществяването на всички действия по привеждането на постройката на НДК за потребностите на председателството ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР