Премиерът Бойко Борисов свика работно съвещание на кризисния щаб в

...
Премиерът Бойко Борисов свика работно съвещание на кризисния щаб в
Коментари Харесай

Бойко Борисов на работно съвещание в Бургас


Премиерът Бойко Борисов свика работно заседание на спешния щаб в община Бургас за обстановката в регионите, потърпевши при последните проливни дъждове в страната. Кметовете на Бургас и на Камено Димитър Николов и Жельо Вардунски му рапортуваха, че е основана организация за очистване на последствията. Всички виновни институции наблюдават непрестанно обстановката с потърпевшите домове и процеса на възобновяване на вредите.

Тази седмица двете общини, наранени най-тежко от пороите на 25 октомври, получиха 1 млн. лева от държавното управление за превъзмогване на последствията от бедствието. На община Камено се дават 600 000 лева, а на община Бургас – 400 000 лева, за почистване на пътната мрежа, речните кревати и деретата от наноси и дървесна маса, както и за наложително възобновяване на повредените здания и инфраструктурни обекти. По този метод ще се подкрепи възобновяване на естествения темп на живот в засегнатите територии.
До този миг са построени 4 краткотрайни моста в община Камено, рапортува още кметът на общината Жельо Вардунски. Вече стартира и изплащането на 325 лева обществени помощи на потърпевшите семейства. 318 броя уреди „ бяла техника “ би трябвало да бъдат закупени за потърпевшите семейства в община Бургас и към 400 – за община Камено. В тази акция ще се включи и Българският червен кръст. Вече стартира и изплащането на 325 лева обществени помощи на потърпевшите семейства./berbim.info
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР