Премиерът Бойко Борисов ще получи Орденът на Република Сърбия -

...
Премиерът Бойко Борисов ще получи Орденът на Република Сърбия -
Коментари Харесай

В Мюнхен обсъждат въпросите на сигурността

Премиерът Бойко Борисов ще получи " Орденът на Република Сърбия " - най-високото отличие на западната ни съседка. Признанието се дава на българския министър-председател за развиването на съдействието сред двете страни и другарските отношение.
Вучич награждава премиера Борисов с „ Орденът на Република Сърбия “ Мотивите за връчването му са заслуги за развиването и затвърждаването на миролюбивото съдействие сред България и Сърбия
По-късно Борисов ще взе участие и в започващата през днешния ден 55-та Мюнхенска конференция по сигурността, която събира събира водачите на 35 страни.

В хотел Байеришер Хоф в една зала дружно ще бъдат делегации на страни с разнообразни позиции, с цел да търсят нови благоприятни условия за разговор.

Темите в дневния ред са доста и все настоящи.

Как ще наподобява Европа и света откакто Вашингтон и Москва взеха решение да прекратят контракта за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег; ще издържи ли нуклеарното съглашение с Иран и подготвен ли Европейски Съюз да приказва с един глас на интернационалната сцена.

„ Световният ред се разпада. Представата за интернационален ред, който да се основава да мощни институции и признати от всички правила, надали може да издържи”, съобщи Волфганг Ишингер- ръководител на Мюнхенската конференция по сигурността.

Извън залата ще има доста двустранни срещи. Сред акцентите на диалозите на премиера Борисов са срещите му с основния договарящия на Европейски Съюз по брекзит- Мишел Барние, с еврокомисаря Гюнтер Йотингер, с премиера на Либия и с немски политици.

В идващите три дни Мюнхен е най-охраняваната зона в Европа. „ Има 10 хотела, за които би трябвало да подсигуряваме сигурността. Миналата година бяха по-малко. Затова 4 хиляди и 400 служители на реда ще са в деяние денонощно”, изясни Вернер Файлер - шеф на полицията в Мюнхен.

Очакват се и демонстрации на антиглобалисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР