Премиерът Бойко Борисов ще поиска информация от гръцкия външен министър

...
Премиерът Бойко Борисов ще поиска информация от гръцкия външен министър
Коментари Харесай

Борисов ще пита гръцкия външен министър защо се бави изграждането на граничен пункт

Премиерът Бойко Борисов ще изиска информация от гръцкия външен министър за какво се бави построяването на граничен пункт сред двете страни в региона на крумовградското село Аврен. Това се разбра от живо включване на министър-председателя в страницата му във " Facebook ".

Докато кара персонално джип на Национална работа за защита (НСО) Борисов разговаряше с регионалния шеф на Кърджали Никола Чанев, който му описа по какъв начин още през 2011 година пътят от Аврен до границата е подготвен, само че от гръцка страна към момента не са построили надзорен пункт. Според Чанев това е огромен проблем за района.

" Пиши едно писмо до външно и като приказваме с сътрудника Мицотакис (бел. ред. Кириакос Мицотакис е външен министър на Гърция) да го запитвам за какво се бавят ", обърна се неизвестно към кого в колата Бойко Борисов.

Забавянето на построяването на граничния пункт припомня на случая Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден - Ексохи ", който беше открит в края на 2005 година Тогава от гръцка страна имаше закъснение поради проблем с популацията и напредването на кафявите мечки, които са предпазен тип. За решението му беше построен граничен тунел с дължина 447 м, от които 300 метра на гръцка територия. Това забави с няколко години стартирането на контролния пункт.

Борисов също по този начин остана впечатлен от Крумовград и даже загатна, че може да поддържа сегашния кмет на локалните избори през октомври. Начело на града е Себихан Мехмед от Движение за права и свободи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР