Премиерът Бойко Борисов ще поиска информация от гръцкия външен министър

Премиерът Бойко Борисов ще поиска информация от гръцкия външен министър ...

Борисов ще пита гръцкия външен министър защо се бави изграждането на граничен пункт.Премиерът Бойко Борисов ще поиска информация от гръцкия външен министър защо се бави изграждането на граничен пункт между двете държави в района на крумовградското село Аврен. Това се разбра от живо включване на министър-председателя в страницата му във "Фейсбук".

Докато шофира лично джип на Национална служба за охрана (НСО) Борисов разговаряше с областния управител на Кърджали Никола Чанев, който му разказа как още през 2011 г. пътят от Аврен до границата е готов, но от гръцка страна все още не са изградили контролен пункт. Според Чанев това е голям проблем за региона.

"Пиши едно писмо до външно и като говорим с колегата Мицотакис (бел. ред. Кириакос Мицотакис е външен министър на Гърция) да го питам защо се бавят", обърна се незнайно към кого в колата Бойко Борисов.

Забавянето на изграждането на граничния пункт напомня на случая ГКПП "Илинден - Ексохи", който беше открит в края на 2005 г. Тогава от гръцка страна имаше забавяне заради проблем с популацията и придвижването на кафявите мечки, които са защитен вид. За решението му беше изграден граничен тунел с дължина 447 м, от които 300 метра на гръцка територия. Това забави с няколко години пускането на контролния пункт.

Борисов също така остана впечатлен от Крумовград и дори намекна, че може да подкрепи настоящия кмет на местните избори през октомври. Начело на града е Себихан Мехмед от ДПС.

Източник: dnevnik.bg