Премиерът Бойко Борисов пусна интересен пост на страницата си във

...
Премиерът Бойко Борисов пусна интересен пост на страницата си във
Коментари Харесай

Борисов: Следващите поколения няма да ни простят, ако не изгладим противоречията със Северна Македония

Премиерът Бойко Борисов пусна забавен пост на страницата си във Facebook след срещата си с външния министър на Северна Македония.

ЕТО КАКВО НАПИСА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ:

Всички несъгласия сред България и Република Северна Македония би трябвало да бъдат изгладени. Следващите генерации няма да ни простят, че сме пропуснали тази огромна опция. Трябва да се готвим за договаряния на разсъдъка, не на страстите, с цел да може нашите съседи да са в Европейския съюз. Това заявих пред външния министър на РСМ Буяр Османи. Героите, които са починали за свободата, не могат да са тематиката, която ни разделя. Защото тяхната съкровена фантазия е била да бъдем дружно и по тази причина са си дали живота. Така че те би трябвало да са мост на другарство, а не на разделяне. Двете страни би трябвало да вървим по пътя на дипломацията и съгласие.

По-рано денем Борисов разгласи, че отпътува за Виена. " Ще беседвам с австрийския канцлер Себастиан Курц и министър председателите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, на Словения - Янез Янша и на Хърватия – Андрей Пленкович. Ще обсъдим позицията ни за заслужено систематизиране на имунизациите против COVID-19 въз основа на % на популацията на всяка страна членка на Европейски Съюз. В австрийската столица ще проведа и двустранна среща с канцлера Себастиан Курц ", обясни задачата на визитата си министър председателят.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР