Премиерът Бойко Борисов потвърди, че България е готова да води

...
Премиерът Бойко Борисов потвърди, че България е готова да води
Коментари Харесай

Бойко Борисов: По време на председателството на ЕС ще повдигнем темата санкциите срещу Русия да отпаднат

Премиерът Бойко Борисов удостовери, че България е подготвена да води аргументирани диалози със страните-членки на Евросъюза за отпадане на глобите против Русия. " Темата може да бъде повдигната в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз ", сподели Борисов, представен от БНР след срещата си с полския си сътрудник Беата Шидло.

Трябва да намерим прагматично решение, тъй като за България това е значимо. По тази тематика ще водим диалози идващите месеци. Ако намерим задоволително причини да обединим напъните си, да намерим компромис, ще е добре. Но единството би трябвало да се резервира. Нищо не е решено, можем единствено да кажем, че имаме такива хрумвания, а с цел да стане решение би трябвало доста работа, би трябвало доста причини.

Премиерът означи, че в диалог с гръцкия министър председател Алексис Ципрас също е заречен да повдигне въпроса за антируските наказания в Европейски Съюз.

Според него глобите на Евросъюза против Русия не са изиграли ролята си, а с Москва би трябвало да се поддържат естествени и прагматични връзки.

Премиерът Бойко Борисов разкри и други аспекти от днешните диалози с Беата Шидло. По-рано през днешния ден двамата откриха Българо-полски бизнес конгрес в Sofia Tech Park.



„ В Sofia Tech Park с премиера на Полша Beata Szydło приветствахме участниците в българо-полския бизнес конгрес. Добра опция е за бизнеса да прави консорциуми и да се развива, а пък надлежно полските производители да вземат участие на търговете, които са в България. Страната ни има 10% плосък налог, 20% Данък добавена стойност, нулева инфлация, 5% безработица и постоянен лев, привързан с валутен ръб. Българската стопанска система сега бележи растеж от 3,6 на 100. Надявам се до края на годината да доближи 4 на сто”, разяснява още министър председателят Борисов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР