Премиерът Бойко Борисов положи венец на главната мемориална кула на

...
Премиерът Бойко Борисов положи венец на главната мемориална кула на
Коментари Харесай

Първи ден от визитата на Борисов в Южна Корея

Премиерът Бойко Борисов постави венец на основната мемориална кула на Националното гробище в Сеул. В мемориалния комплекс са положени корейски жители, дали живота си в придвижването за национална самостоятелност в Корейската и Виетнамската война.

Останките на 165 00 души са заровени в гробището. В основната му мемориална кула са изписани и имената на 104 000 бойци, починали по време на Корейската война, само че чиито тела в никакъв случай не са били открити, както и останките на към 7 000 незнайни бойци. Всяка година на 6 юни в Гробището се организират възпоменателни служби.

Малко-по-късно министър-председателят би трябвало да посети Центъра за научно-изследователска и развойна активност на компанията Hyundai Motor Group в град Хуасонг. Една от най-значимите южнокорейски компании, които досега да вложили в България, е „ Хюндай хеви индъстриз “, като капиталът й възлиза на 12 267 740 лв.. По-късно денем министър председателят Борисов ще посети и Световното седалище само че бойното изкуство таекуондо „ Кукион “.

Основна цел на България при тази аудиенция е връзките й с Република Корея да преминат в по-напреднала фаза на определяне на стратегическо партньорство, което ще подхожда и на стратегическото партньорство сред Европейския съюз и Република Корея. Това е единствената страна в Азия, с която Европейски Съюз има подписани съглашения за партньорство и съдействие, за свободна търговия и за съдействие в ръководството на бедствия и рецесии. В идващите дни се чака Бойко Борисов да се срещне и с премиера и президента на азиатската страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР