Премиерът Бойко Борисов отново е на проверка. Той посети ремонтираната

...
Премиерът Бойко Борисов отново е на проверка. Той посети ремонтираната
Коментари Харесай

Борисов: Тарикатите, които лъжат държавата за COVID-19, лъжат само себе си

Премиерът Бойко Борисов още веднъж е на инспекция. Той посети ремонтираната и санирана професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство в Разлог, където му благодариха, че с изключение на новите здания, коли и техника, има и безвъзмезден интернет. С него е просветителният министър Красимир Вълчев и кметът на града Красимир Герчев.

" Направихме доста за учителите и образованието, тъй като това е доста значимо за всяка нация. Увеличихме по тази причина и в пъти учителските заплати и средства за обучение в никакъв случай не сме пестили ", посочи министър председателят Борисов.

Близо 1 милиарда сме дали за просветителна инфраструктура този мандат. Още 1,4 милиарда лева дадохме за учителските заплати, с цел да станат двойни. 2,4 милиарда сме дали в този мандат за просвета и обучение. Да си знаят какви са обстоятелствата тези, които приказват ", отсече Борисов.

В учебното заведение Борисов се срещна и с новата 3Д-лаборатория.

Премиерът заяви в задатък, че с щаба за битка с ковид обмислят поетапно отваряне на учебните заведения по скица за разнообразни класове след 31 януари, в случай че пандемията продължи да е на тези равнища.

" Ако по този начин управляваме пандемията, имаме намерение на 31-ви да пуснем огромните възпитаници в учебните заведения, сподели министър председателят ", сподели той.

Кметът Герчев съобщи, че с помощта на ограниченията за стопанската система, са непокътнати хиляди работни места, а Борисов посочи, че са над 300 000 подкрепените служащи.

" Благодарение на ограниченията, тук ние живеем доста добре. Във Франция след 18 часа не може да се излиза, в Белгия - след 20 ч. А тук си върви и бизнеса, и туризма, ето на Банско си върви сезонът ", посочи на място и евродепутатът Андрей Новаков, който бе също на място.

Той бе безапелационен, че най-хубавия баланс сред стопанска система и здраве в ограниченията е постигнало българското държавно управление. " Аз виждам в Европа какво е, там съм на терен и единствено тук по този начин работи стопанската система ", съобщи евродепутатът Андрей Новаков.

Борисов заяви, че с помощта на ограниченията на държавното управление 60/40 и 80/20 са били непокътнати 300 000 работни места.

Тарикатите, които лъжат страната за COVID-19, лъжат единствено себе си, тъй като след това се разболяват, сподели Борисов, имайки евентуално поради двете празненства, които бяха разрушени през вчерашния ден в Пловдив.

" Мерките в страната обаче дават резултат. Видно е, че с тези ограничения, с внимание, с отдалеченост и съблюдаване на напътствията на РЗИ, България се движи относително необикновено демократичен метод.

Нашите другари от Гърция са единствено по-добре в Европейски Съюз по брой на заразяваните от нас. Те са с цялостен локдаун и успокояващото им е, че вероятно на 27 януари може някои, но кои ще видят ограничения да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактичност с Щаба.

През това време вършим учебни заведения, детски градини, строим, хората работят. Сега, в случай че е живот и здраве, 31 да ги пуснем да учат и огромните - доста добре ", добави министър-председателят.

Много е елементарно да се излезе на улицата и да се вика, само че е мъчно да се покаже какво имат зад себе си, разяснява Борисов нападките против държавното управление, сподели още министър председателят.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР