Премиерът Бойко Борисов отново е на път. Посети Сливенска област

...
Премиерът Бойко Борисов отново е на път. Посети Сливенска област
Коментари Харесай

Борисов пак подкара джипа за проверки из страната

Премиерът Бойко Борисов още веднъж е на път.

Посети Сливенска област и се включи онлайн във Facebook, още до момента в който е на път.

Заедно с него пътува министърът на образованието Красимир Вълчев, който изяснява какво се възнамерява за учебните заведения в региона.

Борисов ревизира ремонта на остарелия път София - Бургас. Става въпрос за 23 км права на пътя, който води от Нова Загора, през Стара Загора до Черноморието.  " Най-много произшествия ставаха тук. Целият този път до Сливен се ремонтира, с цел да може да го употребяват хората. Този път не е ремонтиран от 20 години ", разяснява министър председателят.

Първата спирка на премиера бе в Нова Загора, където бе в учебно заведение. След това той продължи за Сливен.

" Значи бъдещото време го оставям за Българска социалистическа партия. Те приказват в бъдеще време ", прекъсна го Борисов, до момента в който кара. В групата е и министърът на финансите Владислав Горанов " Като виждам и тук булевардите сме ги създали ", уточни той, стигайки до града.

По-късно от пресцентъра на Министерския съвет разпространиха известие за визитата на Борисов в Нова Загора.

" В последните години се направи доста за образоването. Увеличението на заплатите и материално-техническото възобновяване вършат учителите по-мотивирани и по-спокойни ". Това споделиха преподавателите и управлението на Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора пред премиера Бойко Борисов.

Министър-председателят посети образователното заведение, чиято постройка и физкултурен салон са напълно санирани по Оперативна стратегия " Региони в напредък " със средства в размер на 1,3 млн. лева. 

Това, което сме дали обещание, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари без да се замисля, означи министър председателят Борисов и акцентира, че ще продължи да се извършва програмата и уговорката за нарастване на учителските заплати.  Гимназията също е спечелила по план средства от МОН за WiFi мрежа и интерактивна дъска. Това би трябвало да го има във всяко учебно заведение, безапелационен беше министър-председателят, а преподавателите означиха, че това в допълнение стимулира учениците и те работят на драго сърце.  В образователното заведение се образоват общо 315 възпитаници по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на самун и хлебни произведения. 

11 деца са върнати за непрекъснато в класните стаи вследствие на работата по механизма за включване в просветителната система. Допълнително учебното заведение ще получи 26 000 лева за работа с деца от уязвими групи.  Министърът на образованието Красимир Вълчев означи, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални образователни заведения, които се ремонтират по Оперативна програма " Региони в напредък ". Този програмен интервал са приоритизирани професионалните учебни заведения, съобщи министърът и добави, че в региона са отпуснати общо 15 млн. лева европейски средства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР