Премиерът Бойко Борисов обясни, че за свързването на четирите пристанища

...
Премиерът Бойко Борисов обясни, че за свързването на четирите пристанища
Коментари Харесай

Вижте кога ще е готова жп линията Белград-София-Бургас

Премиерът Бойко Борисов изясни, че за свързването на четирите пристанища - Солун, Кавала, Бургас и Варна, със скоростна железница ще се търси, с изключение на европейско финансиране, и вложения от Китай Газовите връзки, те не се конкурират, тъй като нашите стопански системи, те ще се подвигат и ще трябват доста повече газ, доста повече транспортни коридори.

Ние, балканците, бих го нарекъл, имаме две благоприятни условия през 2018 година - среща на Европейски Съюз със Западните Балкани, среща на китайския министър председател с "16+1 ". Да се подготвим с планове.

След четиристранната среща на високо равнище сред Сърбия, България, Гърция и Румъния, министър председателят Бойко Борисов предвижда, че до 2 години ще са издигнати огромна част от автомагистралите и жп връзките сред страните. Следващите една-две години Белград-София, Белград-София-Солун, Белград-София-Бургас, Белград-София-Истанбул, към този момент ще са подготвени с жп линии и автомагистрали. С румънските сътрудници благо и драго даваме да вържем Букурещ-София и тогава ще имаме дунавска тактика от Букурещ, от Видин до Белград часове с шлеповете и корабите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР