Премиерът Бойко Борисов коментира критиките на президента към управлението, както

...
Премиерът Бойко Борисов коментира критиките на президента към управлението, както
Коментари Харесай

Борисов защити назначението на Георгиев за консул

Премиерът Бойко Борисов разяснява рецензиите на президента към ръководството, както и обвиняванията за назначението на някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул във Валенсия.

" Предишният ден сряда в Министерски съвет пристигна стремително, изненадващо за мен за промяната на Дяков, писмо за координиране. Вкарах го на Министерски съвет, гласувахме го и в този момент би трябвало да вземат решение какъв да е. И аз по тази причина разясних тази промяна. Пламен Георгиев е с няколко образования, хиляди награди, с милиарди арестувани и иззети средства, с няколко езика. Така че не виждам за консул, които вие не можете да изброите на никое място консулите в Европа, просто очевидно това е някаква поръчка, тъй като една седмица, ето днеска откриваме поредна инвестиция - двеста милиона са тук ".

Миналата сряда държавното управление даде единодушие генерал-майор Данчо Дяков да бъде освободен от служба началника на Националната работа за защита, считано от 30 август.

По закон освобождението на началника на службата се прави след координиране с Министерския съвет.

От президентството обявиха, че Дяков се отдръпва по свое предпочитание и с персонални претекстове. По-късно президентът Румен Радев съобщи, че ген. Дяков е внесъл молбата си за освобождение по свое предпочитание и персонални аргументи.

Запитан дали ще желае съвещания за назначението на нов началник на КПКОНПИ, откакто досегашният беше изпратен на дипломатическа работа, Румен Радев напомни в събота, че назначението на Пламен Георгиев за консул е напълно решение и отговорност на министър-председателя:

„ Него би трябвало да питате какви са вътрешнополитическите и персоналните претекстове и по какъв начин те кореспондират с ползите на българската дипломация и на българите зад граница, както и кое постанова на министър-председателя да крие толкоз надалеч господин Георгиев “, разяснява още президентът пред публицисти на връх Шипка, откакто взе участие в тържественото отбелязване на 142 години от шипченските боеве.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР