Премиерът Бойко Борисов и висши военни от САЩ и Сърбия

...
Премиерът Бойко Борисов и висши военни от САЩ и Сърбия
Коментари Харесай

Борисов получи пистолет Макаров за ЧРД

Премиерът Бойко Борисов и висши военни от Съединени американски щати и Сърбия следят през днешния ден бойните стрелби на тактическото обучение " Шабла 2019 ". На демонстрациите участват и министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.

Преди началото на учението министър председателят Борисов и формалните посетители бяха приветсвани от почетен часовой. Беше изсвирен химнът на България, след което под звуците на военни маршове бойците минаха под строй и се насочиха към местата за стрелби.

Министър-председателят също се насочи към избраното място за наблюдаване на учението, като се спираше пред бойните машини и разпитваше бойците и командирите им за техниката. " Гледай каква огнева мощност. Както викат сърбите - пуцай ", сподели Бойко Борисов.

По случай рождения ден на премиера от Военновъздушните сили на Българската войска му подариха револвер " Макаров ". 

" Това авиатор да не си в този момент сега. Гледай ракетата по какъв начин го търси. Няма отърване ", коментира Бойко Борисов пусковете на ракетите.

" На румънците споделили ли сте, че водим учения, че преди няколко години Траян Басеску се чудеше какво става. Радарите им несъмнено се въртят в този момент. А от Севастопол следят ли ни в този момент? Предупредени са, нали?. Трябва да се съблюдават всички ограничения за сигурност ", безапелационен беше министър-председателят.





В учението край Шабла вземат участие формирования за противовъздушна защита от Българската войска. Ще бъдат отработени взаимни пробни и бойни стрелби на авиационни формирования от Военновъздушни сили с интернационално присъединяване, пукотевица с ракетен комплекс 9К79 " Точка ", както и огневи задания с артилерийска материална част по надводни цели.

Делегацията от Сърбия е водена от министъра на защитата Александър Вулин. Сред наблюдаващите на учението са още зам.-посланикът на Съединени американски щати Джъстин Фридман, представители на български държавни институции, висши генерали и офицери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР