Премиерът Бойко Борисов и турският енергиен министър Фатих Дьонмез пуснаха

...
Премиерът Бойко Борисов и турският енергиен министър Фатих Дьонмез пуснаха
Коментари Харесай

Премиерът Борисов и турският енергиен министър откриха нов транзитен газопровод

Премиерът Бойко Борисов и турският енергиен министър Фатих Дьонмез пуснаха в употреба нова права от газовата директна тръба сред България и Турция. Участъкът е дълъг близо 20 км и свързва компресорната станция край село Лозенец с очистителното оборудване Недялско.

Благодарение на новата тръба потенциалът на директния газопровод се усилва с 1,7 млрд куб. м газ годишно. Освен това придвижването на синьото гориво може да е в двете посоки - освен от България към Турция, само че и назад.

Това е значимо за страната ни, защото неведнъж Русия предизвестява, че ще смени главните си газови трасета през Украйна, Молдова, Румъния и България с Турция.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Преди няколко години, в случай че си спомняте в Анкара при посещаване на президента Путин, споделиха, че България ще загуби всичко. Ние обаче останахме правилни другари и сътрудници в най-трудни времена за Турция. Тиха, умерена, другарска, доброжелателна дипломация, най-после президента Ердоган сподели: " През България ще минава всичко! ". След това се замисли и сподели: " Без мигрантите! ".  Откриват новия директен газопровод за Турция​ Откриват новия директен газопровод за Турция​
Откриват новия директен газопровод за Турция. Тръбата е дълга близо 20 километра и свързва компресорната станция Лозенец с очистителното оборудване Н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР