Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството

...
Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

Започва укрепването на свлачището по пътя за Рилския манастир

Премиерът Бойко Борисов и министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова откриха строителството по укрепването на свлачището до Рилския манастир.

Държавата обезпечава 6,5 милиона лв. за подпорна стена, над 1,6 милиона лв. за пречиствателна станция и 600 000 лв. за поправки в Светата обител, разгласи министър председателят Бойко Борисов, който инспектира региона.

Снимка: Министерски съвет

Парите се отпускат, откакто игуменът Евлогий се оплака, че близо 600 000 лв. планувана дотация не са достигнали до манастира.



В отговор от Светия синод обясниха, че за 2020 година имат бюджет от 26 милиона лв., които не им стигат и за заплатите на свещениците у нас.

Снимка: Министерски съвет

„ Това, което преди една седмица поех като ангажимент, Аврамова го направи в действие. Ще се построи стоманобетонна подпорна стена, дълга 150 м и висока 4 м. Ремонтните действия плануват възобновяване на пътната настилка, както и цялостно създаване на пътната структура в дестабилизирания сектор. В момента алпинисти отстраняват падналите дървета. В региона на свлачището се трудят хора от цялата страна, като сме помолили работата да върви постепенно и точно, тъй като секторът е рисков ", сподели министър председателят Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР