Премиерът Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски бяха

...
Премиерът Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски бяха
Коментари Харесай

Книгоиздатели благодариха на Пеевски и Борисов

Премиерът Бойко Борисов и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски бяха поздравени за самоинициативата за понижаване на данъчната ставка за книгите от изпълнителния шеф на издателство “Сиела “ Веселин Тодоров и Десислава Алексиева от Асоциация “Българска книга “ в предаването „ Социална мрежа “ по Канал 3.

“Трябва да благодарим на министър-председателя Бойко Борисов и депутата Делян Пеевски за мярката, който пръв повдигна тематиката преди година и нещо. Трябва да се споделят имената на тези хора “, сподели Тодоров по повод краткотрайната мярка за по-ниско Данък добавена стойност в бранша.

Алексиева и Тодоров показаха очаквания, че мярката ще бъде трансформирана в непрекъсната, защото трайното понижаване на цената на книгите не може да се чака след една краткотрайна мярка. Тя даде за образец Швеция, където в последна сметка приходите за държавния бюджет са се нараснали, когато Данък добавена стойност е било намалено. Причината е в растежа на потреблението.

“Надявам се, че следващата година по това време ще можем още веднъж да благодарим на господин Борисов или който и да е министър-председател, като мярката за непрекъснато понижаване на Данък добавена стойност за книгите бъде препоръчана и призната “, добави Веселин Тодоров.

Трите месеца на изолираност се оказаха неподходящи за книгоиздаването, защото българите са си икономисали разноските за литература. Добрата вест е въпреки всичко, че детската литература е отчела растеж за сметка на другите типове развлекателни заглавия.

“Младите родители са извънредно деликатни в избора на книги и считат четенето за извънредно значима част от образованието на децата. Започнаха последователно да се трансформират настройките, че на детето би трябвало да стартира да се чете едвам, когато стартира да приказва.

Сега на децата се чете още от ранна възраст. Това е превъзходен метод за обогатяване на българския език “, разяснява Десислава Алексиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР