Премиерът Бойко Борисов, федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц и

...
Премиерът Бойко Борисов, федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц и
Коментари Харесай

На австрийски ли говори Борисов на Курц и Туск?

Премиерът Бойко Борисов, федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск организираха среща преди символичното предаване на Председателството на Съвета на Европейски Съюз.
Тази фотография с този текст участва в множеството български медии. Разбира се, тя отразява огромният триумф на българското председателство, както и дружбата сред нашия пръв партиен и държавен началник Бойко Борисов с сътрудниците му в Брюксел и Австрия. Възниква обаче едно мъничко подозрение дали текстът към тази фотография - без вратовръзки и разкопчани ризи - не е подправена вест. Защото и Туск, и Борисов, и Курц беседват без преводач, нямат и слушалки. Пита се: на какъв език са водили диалога?

В едно изявление за бТВ Борисов декларира: " Не виждам нужда да знам непознати езици, значимо е да имаш какво да кажеш ". И добавя: " Освен това има преводачи ".

На фотографията обаче преводачи не се виждат нито на втори, нито на трети проект...

Много забавен подробност е и изразът на лицата на Туск и Курц - вперили погледи в Борисов, който нещо им изяснява ли изяснява.

Интересно нещо е политиката. Особено интернационалната, където в последно време Борисов е доста изявен. Може пък в последните месеци да е вземал уроци по австрийски,, учителка да му е била външната Екатерина Захариева. Нали е приключила австрийската гимназия в Пазарджик. Говори се, че е усвоила доста значими езикови правила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР