Премиерът Бойко Борисов да поиска гаранции от ЕК за продължението

...
Премиерът Бойко Борисов да поиска гаранции от ЕК за продължението
Коментари Харесай

БСП пита: Имаме ли гаранции от ЕК за Турски поток, постави условие да се върне в парламента

Премиерът Бойко Борисов да изиска гаранции от Европейска комисия за продължението на плана „ Турски поток “ през България , прикани водачът на партията Корнелия Нинова.
На конференция в централата на партията тя съобщи, че от визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев няма съответни резултати .

" Оценяваме доста високо визитата, само че от нея няма съответни резултати за България и за нашите енергийни стратегически планове ", уточни ръководителят на Българска социалистическа партия. Очакваме от държавното управление да предприеме съответни ограничения пред Европейска комисия, а не пиар резултати и приказки, добави тя.
" От срещата сред господин Медведев и господин Борисов стана ясно, че съветската страна няма да се ангажира с плана " Турски поток " през България, до момента в който не получи гаранции от Европейска комисия " , уточни Нинова.
" Затова имаме въпроси към държавното управление на България - поискало ли е такива гаранции, в случай че да - получило ли ги е, в случай че не - за какво не ги е поискало и какви стъпки ще предприеме оттук насетне, с цел да може да започва целия развой ", добави тя.
По думите й, другояче би изглеждало, че държавното управление на България е единствено на стадий положителни пожелания , пиар преди европейските избори и нищо съответно като подписано, като контрактувано съглашение сред двете страни.
Оттук нататък на ход е министър председателят Борисов, Европейски Съюз се ръководи от неговите сътрудници, съобщи Нинова и го прикани да насочи искане за гаранции от Европейска комисия и да ги получи в името на националния интерес на България.
Корнелия Нинова означи, че позицията на Българска социалистическа партия постоянно е била ясна, а точно, че страната ни има потребност от енергийните планове, от партията са подкрепили и прекосяването на " Турски поток " през България.
Според нея е добре, че позицията на премиера Борисов по енергийните вэпржсш е претърпяла развиване, само че ръководените от него държавни управления са изгубили доста време и благоприятни условия за страната ни през тези години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР