Премиерът Бойко Борисов да отстрани Менда Стоянова като председател на

...
Коментари Харесай

Мая Манолова призова премиера да отстрани Менда Стоянова като шеф на бюджетната комисия |

Премиерът Бойко Борисов да в профил Менда Стоянова като ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

За това прикани ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова в своя позиция за промени в Закона за Данък добавена стойност, с които се връщат бонусите на държавните чиновници в бордовете на държавни и общински предприятия.

Скандалното е, че поправките да
бонусите влизат в действие неотложно, а не от 1 януари 2021 година, след като ЗДДС влиза в действие, точно по предложение на Менда Стоянова.

По-рано през днешния ден пред бТВ Манолова прикани президента Румен Радев да наложи несъгласие върху текстовете, които връщат
бонусите, което по думите й е обеден грабеж на елементарните хора в разгара на икономическа и здравна рецесия.

Това е вторият случай на скандални законодателни промени, импортирани от Менда Стоянова и Даниела Дариткова. Преди това те внесоха промени да няма детски надбавки за всички деца с аргумента, че парите би трябвало да се пренасочват към служителите на реда.

С предложение сред първо и второ четене на Закона за изменение и допълнение на Закона за налог върху добавената стойност националният представител Менда Стоянова връща без никакъв спор заплащането в бордовете на комерсиалните сдружения с държавно или общинско присъединяване в капитала, акцентира Манолова.

Тя напомня, че анулацията на заплащането в бордовете в Закона за държавния чиновник и в Кодекса на труда е в действие от 1 януари 2009 година с приемането на Закона за попречване и откриване на спор на ползи, като е резултат на многочислени кавги, свързани с приемането на големи хонорари.

Самите депутати от ГЕРБ, както и министър председателят Борисов, неведнъж са изнасяли данни за получавани
бонуси, в това число за бонуси от тогавашния заместител –министър Кирил Ананиев в размер на 540 000 лева, а държавното управление на самия Борисов е одобрило политика за връщане на взетите бонуси от политически назначените държавни чиновници, акцентира Манолова.

Интересното е, че анулацията влиза в действие незабавно, а не от 1 януари 2021 година, с цел да може очевидно да се раздадат спомагателни пари в бордовете преди празниците и то на фона на умиращите пред лечебни заведения и нелекувани хора.

По думите й връщането на тази благина на чиновниците в администрацията е следващ метод за пазаруване на гласове на идните парламентарни избори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР