Премиерът акад. Николай Денков ще изиска от всички областни управители

...
Премиерът акад. Николай Денков ще изиска от всички областни управители
Коментари Харесай

Денков ще изиска от всички областни управители спешни мерки срещу евентуални наводнения

Премиерът акад. Николай Денков ще изиска от всички регионални шефове да вземат незабавни ограничения за предварителна защита против възможни наводнения, оповестиха от държавната пресслужба. С оглед на метеорологичната прогноза за идващите дни от тях се чака още през днешния ден да ревизират невралгичните точки, на които могат да се появят свлачища или да се стигне до преливане на вода. Необходима е бърза организация по райони за разчистване на деретата и оформянето на насипи на местата с максимален риск. 

Това стана ясно на среща сред министър-председателя и ръководителите на институциите, директно ангажирани с отстраняването на вредите от вчерашните наводнения. Министрите на защитата, на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството, началникът на Генералния щаб на Българската войска, шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) и ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ рапортуваха на акад. Денков за настоящата обстановка в засегнатите региони и подхванатите ограничения.   

Четири екипа на ГДПБЗН и сега отводняват в Берковица, не престават напъните за намаляване на равнището на язовирите „ Клисурица “ и „ Огоста “. Необходими са незабавни дейности на локалната власт благодарение на страната за разчистване на дерето при язовир „ Огоста “, което е превърнато в нерегламентирано бунище.

Близо 100 военнослужещи и техника от състава на 10-и механизиран батальон във Враца се включват през днешния ден в дейностите по превъзмогване на последствията от наводнението в Берковица. В подготвеност са и доброволци, които могат да вземат участие в разчистването на наносите. Очаква се да се включат интензивно пътноподдържащите компании по места.

Министерство на вътрешните работи ще разпореди инспекция за аргументите за следващото наводняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Премиерът акад. Николай Денков благодари на всички институции, които реагираха бързо и съответно на тежката обстановка във вчерашния ден и през миналата нощ.

Днес екипи на Министерството на труда и обществената политика и Агенцията за обществено подкрепяне ще обходят засегнатите от наводнението места и ще преценяват нуждата от обществена поддръжка за потърпевшите. 

 

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР