Премиерът акад. Николай Денков съобщи, че задейства дело заради изказванията

...
Премиерът акад. Николай Денков съобщи, че задейства дело заради изказванията
Коментари Харесай

Премиерът: Ще заведа дело заради изказванията, че много от управляващите са на хранилка на Лукойл

Премиерът акад. Николай Денков заяви, че задейства дело поради изявленията на Делян Добрев от през вчерашния ден, че доста от ръководещите са " на хранилка " на " Лукойл ".

" По отношение на приказките за " хранилки " и други много по-конкретни обвинявания, отговорът е явен – завеждам дело против хората, които настояват такива неща. Това към този момент съм го решил ”, безапелационен беше Денков.

" Лукойл " пое уговорката да извърши законите, по този начин както са заложени сега. Това че някой е направил калпави закони, скърбя, че би трябвало да употребявам този израз, не значи, че ние би трябвало да нарушим закона поради нечий стремежи ", добави министър-председателят.

" В последните няколко дни слушам приписани на мен думи, които в никакъв случай не съм казвал. От " Лукойл " са поели ангажимент до края на годината да платят всички налози, които са поставят по отношение на нашето законодателство и да не се пробват да ги отсрочват, защото имаше такива благоприятни условия ", акцентира Денков.

Премиерът разяснява новината, че България бележи най-голямото усъвършенстване измежду всички страни в света в оценката за върховенството на закона по отношение на предходната година. Това демонстрира показателят Rule of Law Index 2023 на World Justice Project (WJP).

" България беше класирана преди всичко по напредъка, обвързван с върховенството на закона. Разбира се, за хората, които през последните месеци подготвихме плановете и обсъждахме с парламентарните групи за промени в законите, свързани с развиването на правосъдната система - това не е изненада. Първият резултат от тези старания беше премахването на механизма за наблюдаване на България. Това е вторият резултат. Има също по този начин доста добра оценка и от Европейската комисия. Искам обаче да припомня, че България към момента е на 59-о място от 149 страни, предпоследна в Европейски Съюз, тъй че тези триумфи въобще не би трябвало да ни успокояват ", сподели министър председателят.

На 59-о място в класацията

Класацията демонстрира, че България е на 59-о място в света от 142 изследвани страни. Издигаме се с три позиции, само че сме предпоследни в Европейския съюз – от блока единствено Унгария е след нас, на 73-о място.

Гледайте тук или на




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР