Премиерът акад. Николай Денков обясни пред , че би напуснал

...
Премиерът акад. Николай Денков обясни пред , че би напуснал
Коментари Харесай

Денков към ГЕРБ: Изчакайте ротацията на премиерите и отменете дерогацията тогава

Премиерът акад. Николай Денков изясни пред , че би напуснал поста си в три случая - в случай че Народното събрание одобри бюджет, който не може да бъде изпълнен, в случай че не се случи правосъдната промяна и в случай че ГЕРБ или ПП-ДБ кажат, че не желаят повече това държавно управление.

Относно отношението на ГЕРБ към сглобката министър председателят следи " прехода от предизборни мобилизиращи речи към следизборна психотерапия ". Според него " за ГЕРБ загубата на основни градове е мъчителна и сега тече развой на осъзнаване, приемане на резултатите и опит да се прескочи на идващия стадий – бюджет, конституционни промени ".

Няма никаква заплаха бюджетът да излезе отвън границите на 3% недостиг , увери министър-председателят. Една от незнайните е дали финансирането по ПВУ ще се получи в края на тази година или в първите седмици на идната, посочи той.

Бюджетът за финансови разноски, който се предлага за идващите години, е с 50% по-голям от тазгодишния. Твърденията, че някой подценява финансовите разноски, са изцяло погрешни , съобщи Денков. По думите му също погрешни са изказванията, че няма средства за общините, само че няма да се вършат " чешмички, игрища там, където няма футболен тим ". Според него " 12 милиарда е невиждана сума за финансови разноски ".

" Резултатът от постната пица, прилагана 10 години от ГЕРБ, е, че България е на опашката на Европейски Съюз ", разяснява Николай Денков. Относно рецензиите на водача на ГЕРБ Денков уточни, че " господин Борисов споделя доста неща, които не са правилни ".

По въпроса с дерогацията за " Лукойл " Николай Денков съобщи, че ще съди Делян Добрев.

" Делян Добрев ще влезе в съда , с цел да се изяснява за тези лични нападки. (…) За момента нямаме никакви индикации, че " Лукойл " - България нарушава разпоредбите такива, каквито са . Правителството не може да наруши закона, с цел да удовлетвори желанията на Делян Добрев. "

Ако се осъществя предлагането на Добрев , няма да има задоволително петрол за рафинерията, горивата ще нарастнат неимоверно, хората ще стартират да се презапасяват и ще има обществен потрес - всичко това е ясно разказано като сюжет в отчетите, постъпили в Съвета по сигурността, разясни министър-председателят. Това е формалното мнение на институциите, импортирано в Народното събрание, добави той.

По думите му въз основата на тези мнения е бил препоръчан " явен поетапен преход " до септември идната година , с цел да се отстрани този сюжет като риск.

Николай Денков предлага след ротацията, в случай че желаят да създадат за три дни дерогацията и тогава по думите му отговорността ще е на ГЕРБ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР