Премахвайки съкратеното съдебно следствие ще доведе до дълъг процес, в

...
Премахвайки съкратеното съдебно следствие ще доведе до дълъг процес, в
Коментари Харесай

Анна Александрова: Съкратеното съдебно следствие работи успешно

Премахвайки съкратеното правосъдно разследване ще докара до дълъг развой, в които може да бъде арестуван даден обвинен. Това значи, че в случай че едно дело е 10 година, той може да бъде 8 година на независимост.
Това съобщи ръководителят на правната комисия в Народното събрание – Анна Александрова в предаването „ Лице в лице”. Тя изясни, че комисията държи съкратеното разследване да остане, тъй като от въвеждането си през 2006 година, то работи сполучливо. По думите ѝ през 2007 година над 200 хиляди наказателно производства са били прекъснати заради изтекла отминалост.

След зверските убийства в последно време от ГЕРБ предложиха да не отпада съкратеното произвеждане за причинителите на изключително тежки закононарушения, само че да се даде опция на съда да реши дали да бъдат намалявани наказванията.

„ Престъпниците, какъвто и да е техният брой, са останали на независимост. Не би следвало да се връщаме 15 години назад”, добави тя.

Според специалистът се търси опция да се организира кратко произвеждане и съдът да не е длъжен императивно да понижава присъдите.

Предложението е при ликвидиране, тежка телесна щета, блудничество или обезчестяване съдът, със всички доказателства, по негова преценка и цялата тежест на прокуратурата, да даде оптимално наказване. От друга страна може да бъде понижена присъдата с 1/5 при вероятно съглашение с двете страни.

Александрова съобщи, че като ръководител на комисията се ангажира да прегледа всички оферти и въпроси, които се слагат по отношение на проблема.

Освен това ръководителят изясни, че се изпращат въпроси до всички заинтригувани институции. Също по този начин следва европейските страни да бъдат запитани за това по какъв начин се ползват ефикасни санкции, които са съответни и за съдът, и за жителите.

По думите ѝ въпросът би трябвало да бъде подложен на необятно разискване.

„ Склонни сме да изслушаме всички, с цел да подсигуряваме, че хората са спокойни и доволни”, добави Александрова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР