Премахване на двойните стандарти при храните в Западна и Източна

...
Премахване на двойните стандарти при храните в Западна и Източна
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри българската програма срещу двойния стандарт при храните

Премахване на двойните стандарти при храните в Западна и Източна Европа. За това ще упорства в Брюксел евродепутатът от ЕНП Емил Радев. „ Трябва да се вкара обединен стандарт при храните, с цел да се избегнат злоупотребите ", добави Радев. Той разгласи, че страната ни е спечелила финансиране в размер на 1,3 милиона евро за битка с двойните стандарти при храните.

" Одобряването на тази стратегия е резултат от натиска, който ние като евродепутати, а и акциите в Източна Европа трансформираха мнението на Европейска комисия за казуса с двойните стандарти при храните. До преди няколко години Комисията отхвърляше изобщо да има двоен стандарт, по-късно леко промени позицията. След проучвания и въпроси, които задавахме на отрасловите комисари, призна се, че има двойни стандарти, започнаха да се вършат действителни стъпки и една от тях е точно одобряването на нашия пилотен план ", обясни Радев.

По думите му следва още доста работа. " Ние желаеме нормативно да се дефинира обединен стандарт за храните и напитките в Европейски Съюз и, несъмнено, в случай че може, да има и централен орган, който да следи за спазването на този стандарт, тъй че да може действително потребителите във всички страни членки да имат действителен достъп до идентични по качество храни, да не се продават храни, които са без органични съставки и по-некачествени ", сподели Радев.

Когато приказваме за " Европа на две скорости ", безапелационен образец е двойният стандарт при храните и напитките, сподели Радев, като добави, че двоен стандарт има и при други потребителски артикули.

" Двойните стандарти са голям камшик за Европейския съюз и ни ще създадем и отсега нататък всичко допустимо за уеднаквяване на стандартите и за унищожаване на двойните стандарти изключително в Източна Европа ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР