Речното ниво се е покачило рязко още през нощта, а

...
Речното ниво се е покачило рязко още през нощта, а
Коментари Харесай

Река Делейнска излезе от коритото и наводни видинско село, водата стигна над метър

Речното равнище се е покачило внезапно още през нощта, а придошлите води са залели най-малко 10 къщи, оповестява. Няма потърпевши хора, само че има удавени домашни животни и птици от персоналните стопанства.

Щетите са главно в градините и в приземните етажи. Като причина за наводнението проливните дъждове, които се изляха над страната в сряда.

Към момента равнището на реката към този момент е спаднало в естествени граници, а в село Делейна комисия от общинската работа по обществено подкрепяне в Брегово, заяви кметът на общината Илия Бърсанов. 

" Само към десетина къщи са наводнени. Няма потърпевши хора, единствено имуществени вреди. Социалните вършат списък на вредите. Пожарната отводняват наводнените жилища. ", сподели кметът пред.



Хората от селото не помнят реката да е била толкоз пълноводна.

" От два часа през нощта... Три метра е била... Тук събори всичко, лятното заведение, където беше, е съборено... Аз съм на 78 години, такава вода не е имало... Това всичко е от дъжда. ", описаха поданици на селото.

Още при започване на бедствието хората са се преместили на горните етажи в къщите и това ги е избавило от трагични произшествия. Три екипа на видинската пожарна работа са съдействали за спиране на електричеството и пренасяне на движимости от наводнените елементи на парцелите, добавя Българска национална телевизия. И сега продължава отводняването на изби и дворове. Социалната мрежа изобилства от фотоси на наводнени улици и в самия Видин. 

Снимка: Facebook, група Забелязано във Видин, Weather Bulgaria
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР