премахва от 14 март задължителното носене на маски навсякъде, с

...
премахва от 14 март задължителното носене на маски навсякъде, с
Коментари Харесай

Франция ще отмени ваксинационните пропуски и маските

отстранява от 14 март наложителното носене на маски на всички места, като се изключи публичния превоз и медицинските заведения, заяви Еuronews. Също по този начин Париж анулира действието на " имунизационния паспорт ", който се изискваше за визитата на разнообразни публични заведения. Там, където той е необходим, може да се върви без маска още в този момент.

Това разгласи министър председателят Жан Кастекс. По думите му епидемиологичната обстановка в страната се усъвършенства. В сряда във Франция са регистрирани 53 000 нови случая. Заболеваемостта е намаляла на половина през последните две седмици и в този момент е 59 души на 10 хиляди. В същото време в отделенията за интензивно лекуване остават повече от 2300 пациенти. Ваксинацията ще остане наложителна за чиновниците в медицинските институции, в това число в домовете за възрастни хора.

Преди месец Париж анулира наложителното носене на маски по улиците и отстрани рестриктивните мерки за осъществяване на всеобщи мероприятия, а преди две седмици бе обновена работата на нощните заведения и нощните клубове.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР