Прекратилият кариерата си украински тенисист Александър Долгополов се завърна в

...
Прекратилият кариерата си украински тенисист Александър Долгополов се завърна в
Коментари Харесай

Долгополов се завърна в Украйна, за да брани Киев

Прекратилият кариерата си украински тенисист Александър Долгополов се завърна в дома си, с цел да се бори за отбраната на своя роден Киев от съветската инвазия.

„ Преди използвах ракети и кордажи, в този момент това “, написа той в пост в обществените мрежи, съпроводен със фотография на пушка, каска и бронежилетка. „ Здравей, Киев, завърнах се с цел да оказа помощ с каквото мога и да защитя страната си “, показа 33-годишният Саша, който се изкачи до върховото в кариерата си 13-о място в международната класация през 2012, на почитателите си в Инстаграм.

Състезателната кариера на Долгополов завърши през май 2021 след контузия на китката, като той завоюва три трофеи от АТР Тура Той съобщи, че се е завърнал в Украйна, с цел да помогне на страната си, откакто се научил да борави с пушка „ от някогашен професионален боец “ по време на аудиенция до Турция, където изпратил майка си и сестра си в сигурност.

 „ Не съм станал Рамбо за седмица, само че се усещам доста удобно с оръжията. Това е моят дом и ние ще го защитим “. Долгополов се причислява към други украински спортисти, които се борят против руснаците.

Друг някогашен тенисист – Серхий Стаховски, който надделя Роджър Федерер на Уимбълдън през 2013 за най-голямата победа в кариерата си, се включи във военните запаси на страната. Други, които се притекоха на помощ на Украйна, са двукратният олимпийски първенец в бокса Васили Ломаченко и настоящият международен първенец в тежка категория Олександър Усик, който се завърна да се бие малко след началото на нашествието.

Бившият първенец в тежка категория Виталий Кличко е кмет на Киев и съобщи преди войната да стартира, че е подготвен за борба. 50-годишният му брат Владимир, също някогашен международен първенец в тежка категория, не остана безразличен и се включи като доброволец на собствен ред в битката против Русия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР