Прекратиха скандалния договор на ВиК – Пловдив за покупката на

...
Прекратиха скандалния договор на ВиК – Пловдив за покупката на
Коментари Харесай

ВиК – Пловдив развали договора за УАЗ-ките за 500 хил., пусна нова поръчка за МПС-та

Прекратиха скандалния контракт на ВиК – Пловдив за покупката на 13 високопроходими УАЗ-ки от плевенската компания Едноличен търговец „ Карбон – Александър Атанасов ” за над 500 000 лв..  Без претекстове през август водното сдружение и компанията са анулирали контракта по взаимно единодушие без искания сред страните.
Прочетете още
Припомняме, че водното сдружение искаше да закупи „ фургоните ” УАЗ  модел 374195, създадени 2022 година против 33 500 лв. без Данък добавена стойност.  Срокът за доставка трябваше да е 145 дни след поръчката на водното сдружение.  Не е ясно дали водното  сдружение е „ размислило ” за поръчката, или санкциите  против Русия са създали невероятно вноса на транспортните средства.  

Преди подписването на контракта някогашният районен министър Гроздан Караджов съобщи, че ще направи проверка  на поръчката, като в самото начало изрази несъгласието си с нея. Тошко Йорданов пък съобщи, че шефът на ВиК – Пловдив Огнян Кулишев не е за този пост и той ще бъде заменен. В последна сметка шефът на водното сдружение оцеля.

След прекратяването на контракта ВиК – Пловдив са пуснали нова социална поръчка за закупуване на високопроходими МПС-та. Новата поръчка е огледална като механически условия с едно изключение.  Думата „ фургон ” е заместена с МПС-та с „ четири задвижващи колела ”. Прогнозната стойност е 500 хиляди лв. без Данък добавена стойност, като предложения ще се подават до 3 октомври.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР