Прекратиха производството срещу Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен

...
Прекратиха производството срещу Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен
Коментари Харесай

Прекратиха производството срещу Узунов и Бобоков за търговия с влияние

Прекратиха производството против Пламен Бобоков и секретаря на президента Пламен Узунов за търговия с въздействие, заяви Софийска градска прокуратура. Според държавното обвиняване е било открито, че действията не съставляват закононарушения. 

Софийска градска прокуратура с разпореждане приключи наказателно произвеждане, водено против П. У. и П. Б. за други закононарушения. Делото, което е прекъснато, е формирано на 18.06.2020 година по отделени материали от досъдебно произвеждане на Специализирана прокуратура и е водено за закононарушение по член 321, алинея 6 от Наказателен кодекс.  В хода на следствието са събирани и проверявани доказателства за това дали за времето от месец ноември 2019 година до края на месец януари 2020 година в гр. Русе и гр. София е сговорено с едно или повече лица да бъдат осъществявани в страната или чужбина закононарушения по член 304б от Наказателен кодекс, за които е планувано наказване отнемане от независимост повече от 3 (три) години и посредством които се цели да се набави имотна полза или да се упражни незаконно въздействие върху активността на орган на властта. В хода на следствието в качеството на обвинени са били привлечени П. Б. и П. У. - за незаконен сговор (чл. 321, алинея 6 от НК) и за закононарушения по работа (чл. 282, алинея 2 от НК). От събраните при изискванията и по реда на Наказателно-процесуален кодекс доказателства е било открито, че действията не съставляват закононарушения.

Продължава следствието против Атанас и Пламен Бобокови
за нерегламентирано ръководство на рискови боклуци , заяви още Софийска градска прокуратура. 

" СГП продължава следствието против А. Б. и П. Б., както и против други лица, които бяха упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в група за нерегламентирано ръководство на рискови боклуци ", оповестяват от държавното обвиняване. 

СГП напомня, че по това досъдебно произвеждане А. Б. е упрекнат за това, че е ръководел проведена незаконна група, посредством която в интервал от към пет години, с користна цел, са осъществявани закононарушения по член 282 (престъпление по служба); член 311 (лъжливо документиране); член 353б (управление на боклуци не по открития ред, с което е основана заплаха за живота или здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда); член 353в (управляване на боклуци не по открития ред) и член 353г (трансграничен транспорт на рискови боклуци в нарушаване на открития ред), както и за това, че е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери (чл. 255, алинея 3 от НК). П.Б. е упрекнат за присъединяване си в проведената незаконна група.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР