Прекратена е втората част на обследването на спортен комплекс Червено

...
Прекратена е втората част на обследването на спортен комплекс Червено
Коментари Харесай

Служебното правителство прекрати обследването на Червено знаме

Прекратена е втората част на обследването на състезателен комплекс „ Червено знаме “, заяви по време на парламентарен надзор министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

“Тези спортни уреди са проектирани преди  40 години и няма по какъв начин посредством реорганизация и главен ремонт да станат съвременни спортни обекти. Плувен комплекс „ Червено знаме “ не дава отговор на актуалните условия даже единствено поради обстоятелството, че коритото, което е в границите на 50 метра, по актуалните стандарти би трябвало да е 52 метра “, сподели Лечева.

„ Смятам, че реорганизация на старите уреди би ощетило страната. Заявката от предходното държавно управление, че ще се налеят 50 млн. лв. за главен ремонт, значи българският спорт да получи  спортни обекти, обърнати към предишното, а не към бъдещето, които ще са неефективни и няма да могат да се употребяват за подготвителен и спортен развой “, осведоми Весела Лечева.

„ Ето за какво сдружението е прекратило обследването на останалите спортни уреди предвид на това първо да се построи едно добре стимулирано и минало през съществено публично и експертно разискване предложение за правене на качествено задание “, заяви Весела Лечева.

Министърът осведоми депутатите, че от плануваните 1 млн. лв. за изработването на капиталов план, близо 700 хиляди лв. са били преведени за налози и такси, дължими от сдружението.

„ С оглед на това, че сме служебно държавно управление и във всеки един миг нашият мандат може да завърши, ние не сме предприемали дейности по изработването на капиталов план “, добави министърът на младежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР