Прекомерният косопад, обриви, суха кожа или други внезапни промени по

...
Прекомерният косопад, обриви, суха кожа или други внезапни промени по
Коментари Харесай

Липсата на тези храни причинява главоболие, косопад изтръпване на крайниците или други внезапни промени

Прекомерният косопад, обриви, суха кожа или други неочаквани промени по тялото постоянно са признаци, посредством които тялото ни дава да разберем, че нещо не е наред.

За да не изпадате в ненужна суматоха, ще се радваме да ви успокоим.

Често е задоволително да добавите избран тип витамини или минерали и казусът изчезва. Важно е обаче да разберем какво тъкмо липсва на тялото ни.

Нашето тяло ни демонстрира неналичието на витамини или други нужни субстанции с незабележими, само че в някои случаи по-изразени признаци.

Необходимо е обаче да ги забележите в точния момент и бързо да попълните нужните субстанции. В противоположен случай те могат да се трансфорат в по-сериозни здравословни затруднения.

Обърнете внимание на тялото си и преди да употребявате изкуствени хранителни добавки, заложете на „ естественото “ набиране на витамини и хранителни субстанции за организма си.

Храна срещу мигрена и главоболие

Фолиева киселина и витамин B12

Първоначално тялото без тези детайли страда от стрес.

Човек става раздразним и нервозен.

Дългосрочната липса на субстанции води до по-сериозни последствия.

Можете да получите задоволително фолиева киселина от броколи, спанак, аспержи, тиква, цвекло и авокадо. А витамин В12 се намира в кокошите яйца.

Мед и желязо

Жените най-често страдат от липса на тези детайли.

Имат мигрена, меланхолия и ниско кръвно налягане.

Ако желаете да попълните запасите от мед в тялото, би трябвало да ядете фасул, ядки и козе сирене.

Но желязото се съдържа и в водорасли, сусам, семена, черен дроб и зеленчуци.

Витамин B6

За да намалите главоболието и гаденето, би трябвало да ядете елементарно смилаема храна. Консумацията на витамин B6 също оказва помощ.

Съдържа се в зърнени култури, пресни зеленчуци, черен дроб и фасул.

Витамин D

Установено е, че хората, чиято кръв е с понижени равнища на витамин D, имат 20% повече признаци на главоболие.

Така че яжте повече морски блага, яйца, фасул и млечни артикули.

И също по този начин е належащо да излизате повече на слънце.

Кога липсват избрани витамини и къде можете да ги намерите естествено!

Напукани устни

Ако непрекъснато имате напукани и сухи устни, макар достатъчната грижа и хидратация, най-вероятно става дума за недостиг на желязо, цинк и витамини от група В (В3, В2, В12).

Вегетарианците постоянно се сблъскват с този проблем, защото тези субстанции се набират най-вече от месо.

Какво би трябвало да включите в диетата си?

Вече упоменатото месо – говеждо, дивеч, птици, само че също по този начин и риба – изключително риба звук и сьомга.

Също толкоз значими са яйцата, варивата, лещата и ядките.

Търсете и храни с високо наличие на витамин С, с помощта на който желязото се усвоява доста по-бързо и елементарно.

Това са храни като броколи, червен пипер, зеле или карфиол.

Прекомерна загуба на коса

Ако в последно време сте забелязали засилен косопад, в организма ви липсва витамин В7 – именуван още витаминът на красивата и здрава коса.

Пресните яйца са богат източник на протеини.

Въпреки това протеинът авидин, който съдържат суровите яйца, блокира усвояването на витамин B7 и може да бъде разследване от неговия недостиг, а оттова и от упоменатите признаци.

Какво би трябвало да включите в диетата си?

Започнете да ядете варени яйца и включете в диетата си сьомга, авокадо, гъби, карфиол, соя, орехи, малини и банани.

Червеникави или, в противен случай, бели обриви, прекалено суха кожа

Акнеподобните кожни промени нормално се появяват по ръцете, лицето, бедрата и гърба.

Промените по кожата и несъразмерната сухота на кожата най-често алармират за дефицит на потребни мастни киселини от организма и дефицит на витамини А и Е.

На първо място е належащо да се изключат трансмазнините (които се намират в купените от магазина бисквити) и наситените мазнини от диетата и да се употребяват повече здравословни мазнини.

Можете да ги намерите в риби като сьомга или сардини, в орехи и бадеми. Полезни са и ленените семена.

Също по този начин не забравяйте зелените зеленчуци, морковите, сладките картофи и алените чушки – тези храни съдържат огромно количество бета-каротин, от който тялото ни се нуждае, с цел да получи нужните витамини за кожата.

Изтръпване на ръцете, краката или други елементи на тялото или ненадейно изтръпване на някои елементи на тялото.

Тези признаци демонстрират проблем с периферната нервна система, за която витамините B9, B6 и B12 са от значително значение за вярното действие. В допълнение към горните признаци може да се появи потиснато въодушевление или несъразмерна отмалялост.

Какво би трябвало да включите в диетата си?  За унищожаване на недостига са отлични цвеклото, спанакът, аспержите, варените яйца, бобът, ракообразните, раците и пилешкото (в идеалния случай домашно приготвено).

9 ясни признака, че на тялото ви липсва магнезий и най-лесният метод да го набавите в тялото си!

Ако непрекъснато се чувствате изтощени, страдате от мигрена и имате мускулни крампи, най-вероятно това е липса на магнезий в тялото ви. Затова би трябвало да изострите вниманието си и да можете да откриете недостига в точния момент.

1. Неконтролируемо предпочитание за сладки храни

Спешното предпочитание за нещо сладко може да бъде един от най-сигурните признаци, че на тялото му липсват избрани минерали, изключително магнезий. Загубата на магнезий при дамите постоянно се свързва с менструация и при спортисти с интензивни тренировки, когато тялото употребява по-голямата част от магнезия за мускулна работа.

2. Мускулни болки и крампи

Мускулните конвулсии и болката могат да бъдат доста мъчителни. Ако постоянно страдате от конвулсии, това може да е симптом за ниски равнища на магнезий.

Магнезият и витамините D, E и B могат дейно да предотвратят мускулни крампи.

Така че посетете вашия доктор, с цел да ревизирате равнищата си на тези витамини и се уверете, че получавате целесъобразната дневна доза от всеки.

Можете също да опитате да облекчите страданието, породено от конвулсии, като масажирате засегнатите мускули с кръгови придвижвания.

3. Безсъние

Дефицитът на магнезий може да аргументи бодърствуване. Магнезият е жизненоважен за функционалност, наречена „ разпределяне на мозъка “. Тази дарба на мозъка ни оказва помощ да се отпуснем и да спим умерено.

Както споменахме нагоре, ниските равнища на магнезий могат да доведат до мускулни крампи. Това предизвиква синдром на неспокойните крайници, положение, което кара краката да се усещат неловко през нощта. В резултат на това качеството на съня понижава.

4. Болест на костите

Дефицитът на магнезий също може да усили риска от развиване на проблеми с костите. Това може да докара до нараснал риск от фрактури. Въпросът е, че магнезиевият недостиг се отразява на равнищата на калций в кръвта, а калцият е от значително значение за поддържането на здрави кости.

5. Киселини

Ако имате дефицит на магнезий, храната и стомашната киселина се връщат назад в хранопровода. Това води до чувство за парене, наречено киселинен рефлукс или киселини.

6. Стрес и незаинтересованост

Магнезият е главен детайл за построяването на мощна нервна система. Този детайл е виновен и за релаксацията и способността на нашата душeвност да си почива. При липса на магнезий в организма човек изпитва безпокойствие и стрес без причина. Така че рискът от меланхолия се усилва фрапантно.

7. Запек

Има доста аргументи, заради които може да имате запек, от стрес до липса на задоволително фибри. Магнезият има фундаментален резултат върху доста елементи на тялото, в това число храносмилателния тракт. Поради неналичието на този минерал функционалностите на червата не работят вярно, което води до запек.

8. Умора

Магнезият е нужен за значими реакции, които създават сила в клетките. Без магнезий няма да имате задоволително сила на клетъчно равнище. Това може да се прояви като отмалялост, ниска сила и липса на мощ, неспособност да станете заран отпочинали. Силни главоболия

Ако имате недостиг във всички тези области (витамини A, B, C и D), това може да докара до доста мощно главоболие. Мигрената нормално визира единствено едната страна на главата. Недостигът на магнезий може да аргументи мигрена и чести главоболия. При липса на този минерал кръвоносните съдове в мозъка бързо се стесняват и уголемяват, което е причина за мигрена. Достатъчното количество магнезий в организма понижава риска от промени в кръвоносните съдове и отстранява главоболието.

Кои храни са с високо наличие на магнезий?

Една уравновесена диета може да покрие дневните потребности на тялото ви от магнезий. Много хора нямат задоволително магнезий, тъй като водят вреден метод на живот.

Ето лист с храни, които могат да покачат равнищата на магнезий:

Ядки и семена

Зърнени храни

Пълнозърнест самун

Боб

Пресни и сушени плодове

Зеленчуци

Риба

Забелязвали ли сте в миналото признаци на магнезиев недостиг в тялото си? Какво Ви оказа помощ да се справите с тези признаци? Споделете своя опит и ни напишете коментар! 

Ако публикацията ви е харесала, може да ни последвате и споделите обявата с приятелите си и вашето мнение (или опит) в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР