Преките загуби на Украйна, нанесени от войната на Русия срещу

...
Преките загуби на Украйна, нанесени от войната на Русия срещу
Коментари Харесай

Украинският премиер: Преките загуби от войната на Русия с Украйна са $600 млрд., не работи над 1/3 от икономиката

Преките загуби на Украйна, нанесени от войната на Русия против страната, са към $600 милиарда Това разкри министър-председателят Денис Шмигал в изявление за BBC News Украйна, представен от Gordonua.

" Що се касае до директните и косвени загуби, то по оценките на разнообразни специалисти (...) директните загуби, нанесени на инфраструктурата и стопанската система на нашата страна са към $600 милиарда Точната цифра, която участва в отчетите на Киевската школа по стопанска система е $564 милиарда Тези загуби порастват с всеки минал ден ", посочи Шмигал.

Украинският министър председател добави, че 35 % от иконмиката на страната не работи. " Прогнозите са за към 50 % спад на БНП. надлежно, бюджетът се цялостни в размер 50-70 % от този в спокойно време ", изясни той.

Шмигал подчертава на това, че внезапно са нарастнали разноските за филантропични и обществени потребности, а също за разминиране.

" Имаме повече от 300 000 кв.км минирани територии или нечисти с невзривили се снаряди и бомби. Всики тези неща основават един месечен бюджетен недостиг от порядъка на $5 милиарда ", разкри той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР