Преживяхме изключително тежка зима на епидемия, инфлация, война в Украйна,

...
Преживяхме изключително тежка зима на епидемия, инфлация, война в Украйна,
Коментари Харесай

Министърът на иновациите: Българинът не е обеднял през миналата година

" Преживяхме извънредно тежка зима на зараза, инфлация, война в Украйна, която към момента продължава. Задава се антиинфлациония пакет. Надявам се до 1 седмица да обявим къде ще се разпределят тези 2 милиарда Работим непрекъснато за българската стопанска система и жителите ", това съобщи Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

" Част от идеологията на Министерството на нововъведенията е да приближи българската академия и българския бизнес. Навсякъде по света е ясно, че с цел да бъде конкурентна една стопанска система, тя би трябвало да се базира на интелектуална благосъстоятелност, която произлиза от университетите, тъй че е значимо и двете да работят дружно. Ще подкрепяме българските научни институти да основават по този начин наречения софтуерен трансфер, т.е. компании основани на научни разработки ", добави той.

" Миналата година междинната заплата в България се е вдигнала много над към момента дребната инфлация. Тоест за предходната година българинът не е обеднял. Ако икономическият напредък продължава да се случва макар инфлацията, ще бъдем очевидци на забележително замогване на българина по отношение на предходното му положение. През първите три месеца производството е повишено с 20%, износът ни е 8 милиарда, рекорден за всички времена ", акцентира Министърът на нововъведенията и растежа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР