Преходният президент на Чад генерал Махамат Идрис Деби Итно назначи

...
Преходният президент на Чад генерал Махамат Идрис Деби Итно назначи
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията в Чад Сукес Масра е назначен за преходен премиер

Преходният президент на Чад военачалник Махамат Идрис Деби Итно назначи в понеделник някогашен водач на опозицията, който неотдавна се завърна от заточение, за министър-председател.

Сукес Масра, президент на партията „ Трансформърс “, беше дълготраен съперник на династията Деби, само че се върна в Чад през ноември, откакто реализира съглашение с военните водачи.

Дни преди референдума за нова конституция от предишния месец – при което 86 % от участниците гласоподаваха „ за “ – Масра обществено прикани поддръжниците си да гласоподават „ за “, като в този момент се чака резултатът да проправи пътя към избори.

„ Доктор Сукес Масра е назначен за министър-председател, началник на преходното държавно управление, " генералният секретар на президентството Махамат Ахмат Алабо разгласи по държавната телевизия.

Масра отиде в заточение малко след митингите на 20 октомври 2022 година против военния режим, който преди малко бе удължил с две години 18-месечния преход, който трябваше да приключи с избори и връщ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР