Преходът от високите температури на улицата в силно охладено помещение

...
Преходът от високите температури на улицата в силно охладено помещение
Коментари Харесай

Топкардиологът проф. Младен Григоров разкри коя е най-голямата грешка, която правим в горещините и с която рискуваме здравето си!

Преходът от високите температури на улицата в мощно охладено помещение води до летни пневмонии. Това сподели проф. Младен Григоров, завеждащ Клиниката по кардиология във II МБАЛ – София, представен от Фокус.

Той добави още, че човешкият организъм е надъхан по този начин, че по-лесно да понася огромните студове в сравнение с огромните горещини.

И това е забавно - Доц. доктор Атанас Мангъров: В морето се заразяваме с ентеровируси - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

„ Просто организмът не е приспособен. Изпитвал съм това в Сингапур, когато на открито е 28-30 градуса, само че техните рейсове вътре са извънредно студени. Рязката смяна с повече от 7 до най-много 10 градуса, не е желателна “, посочи проф. Младен Григоров.

По думите му най-подходящите течности през летните месеци, които би трябвало да се използват, с цел да е здрав организмът ни са водата и топлият чай.

Проф. Младен Григоров предложи през летните месеци да се носят бели облекла от естествени материи.

Междувременно пък синоптичката Анна Дякова даде плашещо гореща прогноза за на следващия ден и сподели гореща карта, по тази причина бъдете извънредно деликатни
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР