Преговорите за присъединяване може да бъдат спрени във всеки един

...
Преговорите за присъединяване може да бъдат спрени във всеки един
Коментари Харесай

Антоанета Цонева, ДБ: Не разбирам посланието на президента Румен Радев по казуса със Северна Македония

Преговорите за присъединение може да бъдат спрени във всеки един миг, в който се види несъблюдение на контракта. " - сподели Цонева.

Република Северна Македония да стартира действителни договаряния за участие в Европейски Съюз едвам откакто бъдат направени промени в нейната конституция и българите бъдат записани като държавотворен народ. Това се съдържа в предлагането на Френското председателство, което праввителството изпрати на парламентарната комисия по външна политика, съобщи депутатът от ПГ на " Демократична България " Антоанета Цонева в " Денят стартира с Георги Любенов ".

По думите ѝ планът планува още да се изготви протокол към Договора за добросъседство сред България и Северна Македония, който да съдържа съответни елементи за осъществяването на Договора. Чрез този протокол ще може да се следи дали и по какъв начин се извършва съглашението.

" Това е невиждано - междудържавни двустранни връзки да бъдат вкарани в европейската рамка за преговорен развой. Този протокол ще включва и мониторинг на езика на омразата - македонските управляващи и медии ще бъдат следени какво приказват и това ще бъде отбелязвано. Гарант ще бъде освен България, а целия Европейски съюз, каза Цонева.

Тя посочи, че не може да разбере посланието на президента Румен Радев по проблема със Северна Македония - от една страна признава, че предлагането на Франция е прогрес, от друга - приказва за изменничество.

" През миналите години изпуснахме доста, само че през днешния ден имаме на масата предложение, направено след съвещания с нашето Министерство на външните работи. В чуването си пред Народното събрание Генчовска сподели, че постигнатото е най-хубавото, което в миналото е било постигано вследствие на тези старания. Е по какъв начин тогава да приемем тезата, че това е изменничество? Употребата на тематиката за Македония като дъвка, омазването й в кантран и лепването на етикета изменничество, не работи за разрешаването на казуса. В Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ отхвърлят това предложение - е по какъв начин от една страна те не са удовлетворени, от друга слагаме знак на тъждество с мнението на президента и на Има Такъв Народ. Защо ВМРО-ДПМНЕ не са удовлетворени и президента Радев също не е удовлетворен - нали те не би трябвало да са на една позиция? " - попита Цонева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР