Преговорите със САЩ по гаранциите за сигурност ще се проведат

...
Преговорите със САЩ по гаранциите за сигурност ще се проведат
Коментари Харесай

Лавров: Преговорите със САЩ по гаранциите за сигурност ще се проведат след Нова година

Преговорите със Съединени американски щати по гаранциите за сигурност ще се проведат през януари, сподели външният министър Сергей Лавров.

„ Със Съединените щати ще проведем главния кръг от договаряния, който ще се организира незабавно след края на новогодишните празници “, сподели той в изявление за Soloviev Live.

Ръководителят на съветската дипломация акцентира, че същността на концепцията е Москва да не се губи в дълги договаряния.

„ Основното, както сподели президентът, е да няма доста говорене, с цел да не се трансфорат нашите оферти в безкрайни полемики, с които Западът е прочут “, сподели той.

В същото време министърът назова НАТО геополитически план за развиване на „ земя без притежатели “, останала след разпадането на Организацията на Варшавския контракт и Съюз на съветските социалистически републики.

„ Но фактът, че те към този момент са се промъкнали, както сподели Путин, до прага на нашата къща, несъмнено, това не може да ни остави безразлични “, заключи той.

В средата на декември съветското външно министерство разгласява план на контракт със Съединени американски щати и съглашение с НАТО. Документите към този момент са предадени на Вашингтон и неговите съдружници. В един миг Москва предлага алиансът да даде гаранции, които биха изключили по-нататъшното придвижване на блока в източна посока, по-специално на украинска територия.

Както Владимир Путин неведнъж е подчертавал, разширението на НАТО на изток и разполагането на нападателни оръжия в Украйна са червени линии за Москва. На собствен ред Лавров уточни, че блокът усилва доставките на оръжие за Киев, а броят на западните инструктори също се е нараснал в страната. Според него това може да предизвика украинските управляващи " във военни случки ", което основава директна опасност за сигурността на Русия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР