Преговорите с Газпром няма да доведат по-ниска цена на газа

...
Преговорите с Газпром няма да доведат по-ниска цена на газа
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Преговорите с "Газпром" няма да доведат до по-ниска цена на газа! Русия за 1 г. е вдигнала 4 пъти цената, на която доставя газ на Унгария

Преговорите с " Газпром " няма да доведат по-ниска цена на газа за България. Това предвижда в ефира на Bulgaria ON AIR някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.
 
" Това няма да понижи цената на газа. Русия за 1 година е вдигнала 4 пъти цената, на която доставя газ на Унгария. Ако ние си мислим, че ще имаме по-преференциални цени от тази близка до Путин страна, доста се лъжем ", разяснява той.
 
Очакванията му са най-потърпевши от високите цени да бъдат бизнесите, чието произвеждане зависи от синьото гориво. " Инфлацията ще се усили. Когато ставаш неконкурентоспособен - освобождаваш служащи. Есента чакам недоволството на жителите да се развие, което ще се отрази на изборите и на метода, по който ще се гласоподава ", предвижда някогашният зам.-външен министър.

" Определено залитаме към Русия още от първия миг, в който падна държавното управление на Кирил Петков. Още след връчването на мандата на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, при връщането им, първата имитация на Румен Радев беше, че страната е оставена в тежка икономическа рецесия във връзка с енергийните доставки ", добави Милен Керемедчиев. Според него русофилските партии набират скорост.
 
" Русия взе участие интензивно в нашия политически живот. Вижда се и от този изказ, който е в интерес на Русия - забавеният експорт на военна техника за над 1 милиарда лева за Украйна, отърваването от остарялото руско оръжие, газа - всичко това навлиза в решаваща фаза. В миг, когато България за следващ път е подтиквана от западните си сътрудници да се откъсне от съветската взаимозависимост ", акцентира Керемедчиев.
 
Той изрази изумлението си, че служебното държавно управление, което ще бъде на власт 2-3 месеца, взима дълготрайни решения. " Каквато и коалиция да има, ще има такава, евентуално ще има къс живот, само че този парламент ще образува някакво държавно управление. Тяхно би трябвало да бъде решението ", уверен е някогашният посланик.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР