Преговорите между Украйна и Русия вече протичат с много слаб

...
Преговорите между Украйна и Русия вече протичат с много слаб
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: Трудно може да се говори за капитулация на Русия или Украйна, влизаме в продължителна война

" Преговорите сред Украйна и Русия към този момент протичат с доста слаб интензитет. Има решителност проблемите да се вземат решение на бойното поле, а по-късно да се търси решение на политическите въпроси. При всички положения войната ще приключи с политическо съглашение. В момента мъчно може да се приказва за капитулация на някоя от двете страни. Влизаме в продължителна война ", това съобщи пред NOVA NEWS някогашният зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков.

Според него към този момент се приказва за война до победа, само че въпросът е какво значи победа и по какъв начин се стига до нея, каква ще е цената.

" Смяната на метода бе аргументирана с това, че Русия би трябвало да заплати цялата цена за своята експанзия ", добави Кючуков.

Той изрази опасения, че Мариупол няма да бъде единствената точка, където ще се водят бойни дейности, като жертва може да стане и Одеса.

" Самият факт, че приказваме за нуклеарни оръжия демонстрира какъв брой сме на ръба на световен спор ", разяснява още някогашният зам.-министър на външните работи.

Относно интерпретациите на днешната дата, Ден на Европа и Ден на победат, той съобщи, че това е предстоящо и е отдавна. А съветският президент Владимир Путин не е споделил, че афишира война, нито е декларирал победа.

" Датата беше просто маркирана като детайл от в допълнение повторение на причините за започването на военни дейности в Украйна ", означи Кючуков.

За решението на Европейски Съюз за импорт на нефт от Русия и следствията за България той счита, че в случай че нашата позиция е ясна и аргументирана, Европейски Съюз ще се съгласи да ни разреши пролонгация.

По казусът със Северна Македония и пътят ѝ към Европейски Съюз посредством разговорът с България Любомир Кючуков е уверен, че не е добре за една страна, когато се приказва, че министър председателят и външният министър водят разнообразни политики.

" Няма особени изгледи казусът да се реши до края на юни. Проблемите надминаха стадия, когато можеха да се решат посредством лидерски изказвания или единодушие в границите на Европейски Съюз. Нужна е двустранна договореност сред двете страни, това може да стане единствено с политически договаряния, не в рамката на историческата комисия ", сподели още Кючуков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР