Преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) за споразумение

...
Преговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) за споразумение
Коментари Харесай

Край на преговорите за днес между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, има ли резултат

Преговорите сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) за съглашение за взаимно ръководство завършиха за през днешния ден, потвърдиха за Българска телеграфна агенция от пресцентровете на двете обединения. Разговорите продължиха цялостен следобяд, след края им нямаше изказвания за медиите. Очаква се диалозите да продължат и на следващия ден.

От пресцентъра на ГЕРБ оповестиха по-рано, че на следващия ден (19 март) договарянията с ПП-ДБ ще бъдат финализирани до 12:00 ч. Кандидатът за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев с окончателното решение, осведомиха от пресцентъра на партията. По-рано Христо Иванов (ПП-ДБ) посочи, че би трябвало да съумеят да се договорят и се надява на разсъдък и отговорност. 

След като през днешния ден получи мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев, Мария Габриел (ГЕРБ-СДС) посочи, че с ПП-ДБ нямат разлики за реформите и изясни, че те са свързани със правосъдната система, битката с корупцията и регулаторите. Тя добави, че целите, промените, и Министерският съвет вървят ръка за ръка.

Министър-председателят в оставка Николай Денков също разяснява темата след връчването на първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Мария Габриел и разясни, че към този момент имат единодушие, че това съглашение ще бъде подписано. Той сподели, че  ако би трябвало ще доуточнят още текстовете и ще могат да погледнат и състава на държавното управление.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР