Преговорите между Европейския парламент на страните членки на ЕС за

...
Преговорите между Европейския парламент на страните членки на ЕС за
Коментари Харесай

Подновяват се преговорите за европейския здравен сертификат

Преговорите сред Европейския парламент на страните членки на Европейски Съюз за европейски здравен документ се възобновяват довечера, съобщи Франс прес.

Времето за доближаване на гледните точки изтича, защото е планувано паспортът да стартира да работи преди края на идващия месец, отбелязва организацията. Целта е да бъде направена хармонична рамка, която да улесни свободното придвижване в Европейски Съюз по време на летния туристически сезон. Много страни към този момент започнаха да вкарват сходни начинания. 

Документът ще засвидетелства, че носителят му е имунизиран против COVID-19, придобил имунитет, откакто е прекарал болестта, или е дал негативен тест за коронавиус, предава Българска телеграфна агенция. 

Европарламентът и Съветът на Европейски Съюз обаче са на разнообразни позиции по въпроса. ЕП желае тестванията да се дават гратис, а някои страни членки отхвърлят поради цената. Евродепутатите се стремят притежателите на документ да не бъдат подлагани на карантина или спомагателни проби от страните, които посещават. Според страните този въпрос обаче е от тяхната подготвеност и те желаят да имат опция да реагират, ако се появи, да вземем за пример, нов вид на ковид. 

Участниците в договарянията към този момент плануват полемиките да продължат и през идните дни. Европейски дипломатически източник изрази вяра въпреки всичко да бъде реализирано решение тази седмица. 

Германското индустриално лоби Съюз на немските машиностроители прикани за бързо подписване на съглашение, като акцентира смисъла му за европейската стопанска система, в това число посредством изпращането на чиновници в командировка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР