Преговаряме с няколко партии, следващото правителство най-вероятно ще е коалиционно.

...
Преговаряме с няколко партии, следващото правителство най-вероятно ще е коалиционно.
Коментари Харесай

Василев: Правителството ще е коалиционно, подкрепяме Радев

Преговаряме с няколко партии, идващото държавно управление най-вероятно ще е съдружно. Това съобщи Асен Василев при представянето на политическия план с Кирил Петков. 

Това, което за мен е значимо, е откакто се влезе в Народното събрание, да се сглоби ръководство. Ние сме подготвени да работим с хора, които споделят полезностите ни. С кои партии ще се коалираме, ще кажем, откакто ги изберем, сега още не сме ги избрали, изясни Василев. 

Той посочи, че планът им се готви през последните 2-3 дни. 

Нещо доста значимо желая да кажа по въпроса от кое място ще намерим толкоз доста хора с нашия профил, съобщи Кирил Петков. Когато завършихме нашия университет и дойдохме 2007 година в Бългаия, започнахме курсове в СУ, където събрахме 160 студенти от доста претенденти. Нашият курс беше безвъзмезден и най-после се получаваше документ от университета, от който идвахме. 671 индивида минаха през този курс от цялата страна. Хората, които показах, са някои от тях. Те са най-хубавите в своята област, всеки е доста съумял. Една част са в чужбина, само че всеки споделя с какво може да помогне. Някои сами се борят в своята област. Всички тези хора ще ги обединим. Няма да крадем на никой от листите, сподели Петков. 

Когато отидох при Асен и му споделих, че би трябвало да създадем тази стъпка, преди този момент бях в Народното събрание. Отдясно имаше хора, които доста почитам и можем да работим с тях. В центъра също имаше някои хора, отляво - също. Въпросът е да съберем тези хора, които милеят за България. Само по този начин можем да създадем смяната, сподели още Петков.

Хората видяха какво свършихме през последниет 4 месеца, в случай че им е харесало - да гласоподават за нас, сподели Асен Василев. Трябва да имаш топки, с цел да отстояваш на напън, добави той. 

Този план е съветван единствено с мен и с никой различен, отвори той на въпрос дали президентът или Съединени американски щати са дали благословия.

Трябва да не те е боязън, уточни Кирил Петков. Това не е президентска партия, подчертава той. Ние доста  харесваме Радев, тъй като той ни даде пълна независимост на деяние през последните 4 месеца. Нямаше телефонни диалози и така нататък, добави той. 

" Чувам най-различни неща, някакви хора са събирали пари от наше име във Варна. Във Видин също. Само това е екипът, не вярвайте на други неща, уточни Кирил Петков.

Единствените хора, които могат да употребяват нашето име, сме ние. Никой различен не може да приказва от наше име. Няма да вземаме подготвени структури от никакви партии. Не сме преговаряли за подготвени структури, добави Асен Василев.

През последните седмици сме говорили със 7 партии. Но не желаеме никакви листи. Казваме им единствено, че имаме потребност от регистрация и нищо друго. Много време загубихме, не можем да си позволим да изпуснем тези избори поради регистрация. Аз имам вяра, че в идващия парламент ще има над 121 депутати от " обединението на почтените ". Иначе ще има следващите разочарования, сподели Петков. 

Ще водим диалози с всички партии, които споделят нашата визия и са подготвени да работят по почтен метод за сформирането на болшинство, сподели Асен Василев. 

Кандидатът ни за президент е Румен Радев, посочи той.

В Има Такъв Народ има хора, които доста харесваме, в ИБГНИ - също, добави Василев.

Това, което би трябвало да се промени в бг Народното събрание - депутатите не са функционалност на партиите. Всеки народен представител има глава на раменете си и би трябвало да вземе най-хубавото решение за България. Има групи, само че те не могат да кажат на един народен представител по какъв начин да гласоподава - всеки е дал клетва, уточни Василев. 

Две неща би трябвало да знаете - всичко, което трябваше да направя, го направих на 21 април, тогава подадох документиет си. На 20 август ме уведомиха канадските управляващи, изясни Петков за канадското си поданство. 

Ние ще бъдем в листите за депутати и хората зад нас - също, добави той. 

За енергетиката и мините:

Това, което казахме на среща с миньорите в Раднево, е доста значимо: България е подписала за понижаване на въглеродните излъчвания. Този автограф не може да се отдръпна. Мините в настоящия им тип няма по какъв начин да продължат да работят. Едно  от решенията е да се направи газификация. Имахме диалог с Европейска комисия и аз заявих, че до момента в който съм министър, газификация няма да позволи - ще влагаме 1,2 милиарда и след 10 година ще имаме същия проблем. Има набор от решения - утилизация на въглеродния диоксид, предпазване на сила, други енергоизточници. Трябва да се вземе решение с хората, които познават района. За мен е голямо закононарушение, че сме подписали за понижаване на излъчванията без да има решение, уточни Асен Василев. Такова разграничение е имало и с Пеканов в Плана за възобновяване, и с министерството на енергетиката. 

За имунизациите:

Аз и всичките ми сътрудници сме имунизирани. Призовавам всички, които ни гледат, да се имунизират, сподели Асен Василев.

Средствата, с които ще вършим акцията, ще бъдат безусловно транспарантни, съобщи Кирил Петков. Неговите обичани компании били тези с експортен капацитет, които не зависят от страната. Нашата врата е затворена за вложители, които чакат пари от страната, добави той. Ще одобряваме единствено чисти пари и такива, които нямат цена, уточни той.

Госпожа Лорел предава работата в МФ, няма да има спор на ползи. Кантората на Никола Минчев няма да обслужба ББР, отговориха Василев и Петков на въпрос дали няма спор на ползи с хората, които бяха показани в екипа им.

Ще приказваме още преди изборите с партии, които споделят нашите полезности. С Има Такъв Народ имах ползотворна работа с техни депутати. Видях там няколко индивида, с които на драго сърце бих траял да работя, уточни Петков.

В нашите листи ще работим с нови хора. Отворени сме за диалози с хора, които споделят нашите възгледи - да не се подвигат налозите, да не се залита в крайности с дефицити, за образованието, опазването на здравето и инфраструктурата, изясни Василев.

Радвам се, че Плевнелиев оказа помощ за завода за електрически автомобили в Ловеч, ще се веселя, в случай че можем дружно да работим добре, сподели Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР