Преформатирането на геополитическата среда през последните 2 години в значителна

...
Преформатирането на геополитическата среда през последните 2 години в значителна
Коментари Харесай

Политолог за сглобката: Сегашният вариант е възможната коалиция

Преформатирането на геополитическата среда през последните 2 години в забележителна степен направи сходна коалиция неизбежна. Не става въпрос за краткотрайно пренареждане или еднократен спор, който визира обичайното позициониране в света. Става въпрос за дълготрайна промяна, която слага различен вид задача пред България.Това мнение изрази в ефира на БНР политологът Владимир Шопов.

" България се е трансформирала в уязвима полупериферия ", счита той. 

По думите му, войната в Украйна в българския подтекст е довела до генерирането на ясно обрисувана антизападна коалиция, която редовно проблематизира ориентацията на страната.

" Не сработи различният модел на съставяне на държавно управление – конструирането към логиката антиГЕРБ. Прекалено комплицирано, прекомерно шарено, не съумя да издържи на напреженията, които новата обстановка сложи. Сегашният вид е вероятната коалиция ".

Владимир Шопов уточни, че е имало " очакване у нашите западни сътрудници за България, която се държи по по-различен метод ", само че " по какъв начин са били комуникирани тези упования, може да спекулираме. 

Записът от заседание на Политическа партия, който бе изнесен от Радостин Василев и в който се приказва за " посолството ", съгласно политолога е " единият от вероятните способи, по които в всекидневен режим хората разясняват в парещ миг на политическо разискване ".

И Движение за права и свободи, и ГЕРБ са принудени да търсят нови идентичности и способи да преконструират своите легитимност и държание, а обстановката не им дава особени други възможности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР