Предвиждат се промени в подзаконовата нормативна уредба, с които социалните

...
Предвиждат се промени в подзаконовата нормативна уредба, с които социалните
Коментари Харесай

Ангажират повече социалните работници с децата, настанени в социална услуга

Предвиждат се промени в подзаконовата нормативна уредба, с които обществените служащи да станат по-ангажирани със случая на всяко дете , настанено в обществена услуга. Това сподели общественият министър Бисер Петков по време на съвещанието на парламентарната комисия по труда и обществената политика. Петков дава отговор на депутатски въпроси.

Той посочи, че обществените служащи, които насочват децата към съответната обществената услуга, ще следят развиването на всяко дете, ще работят с него, ще наблюдават по кое време то може да бъде изведено от услугата и върнато в биологичното семейство, в случай че има такава опция.

Предстоящи промени в правилника за използване на Закона за интеграция на хората с увреждания плануват парите за медицински произведения да не бъдат давани на ръка на хората с увреждания, а Агенцията за обществено подкрепяне непосредствено да се разплаща с доставчиците. В момента хората получават целевата помощ в пари и отиват при лицензиран снабдител, с цел да закупят съответното здравно произведение.

По думите на Бисер Петков с измененията ще се обезпечи от една страна облекчение на хората , ще отпадне нуждата да посещават неведнъж д ирекциите " Социално подкрепяне " , а от друга - ще има сигурност в целевото разходване на средствата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР