Предвиждаме първата спирка на Симеоновския лифт да започва от кв.

...
Предвиждаме първата спирка на Симеоновския лифт да започва от кв.
Коментари Харесай

Лифтът до бъдещата метростанция на Околовръстното ще мине през 11 дка частни терени

Предвиждаме първата спирка на Симеоновския въжен превоз да стартира от кв. " Малинова котловина ". Това сподели пред публицист кметът на регион " Витоша " - Теодор Петков по време на постоянно съвещание на Столичния общински съвет, съобщи " Фокус ".

Намерението е метрото да стигне до околовръстното шосе при " Икеа " и София кръг мол, където се планува обща спирка с лифта и по този начин се обезпечи връзка с Витоша.

" Получихме безплатно и безсрочно право на прекосяване през 11 декара (11 000 m²) частни терени, благосъстоятелност на три сдружения, в които се планува удължаването на съществуващия въжен превоз от последната (всъщност сегашната първа - б.р.) станция на Симеоново до бъдещата станция на метрото, която би трябвало да бъде от другата страна на Околовръстния път ", изясни той.

" Идеята е, слизайки от метрото, жителите да могат да се качат непосредствено на лифта за Симеоново и да дойдат в планината ", продължи кметът.

Не си мислете, че е било елементарно да убедим притежателите на парцелите, през които ще мина правата на лифта, разяснява още кметът на регион " Витоша ". Той уточни, че все още не може да даде информация за това какъв брой ще коства самият план и какъв брой време ще отнеме неговото осъществяване.

Проекти за уголемение на метрото оттатък третия лъч

Линия oт Бизнec пapĸ дo лифтa в Cимeoнoвo
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР