Предвижда се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне

...
Предвижда се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне
Коментари Харесай

Дипломация! Ердоган и Путин се срещат спешно в Астана

Предвижда се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне на следващия ден с съветския си сътрудник Владимир Путин в Астана в границите на районната среща на върха, която ще се състои в казахстанската столица, заяви през днешния ден турски формален представител за Агенция Франс Прес.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков през вчерашния ден не изключи опцията водачите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган да се срещнат в Астана.

На 12-13 октомври в столицата на Казахстан Астана ще се организира шестата среща на върха на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за подсилване на доверието в Азия (CICA).

Междувременно Анадолската организация осведоми, че по време на визитата си в Астана Ердоган ще взе участие и в четвъртата среща на Съвета за стратегическо съдействие на високо ниво сред Казахстан и Турция, на която ще бъде оценено съдействието сред двете страни в доста сфери, в това число в региона на политиката, стопанската система, военната и отбранителната индустрия, както и в културната и филантропичната сфера.

С визитата на президента Ердоган в Казахстан ще бъдат подхванати съответни стъпки за усилването на двустранните стратегически връзки, показва Анадолската организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР