Предвидените бюджетни средства няма да препятстват изпълнението на основните функции

...
Предвидените бюджетни средства няма да препятстват изпълнението на основните функции
Коментари Харесай

Йорданова за бюджета на Прокуратурата: Ще могат да изпълняват основните си функции

Предвидените бюджетни средства няма да препятстват осъществяването на главните функционалности на Прокуратурата. Това съобщи в коридорите на Народното събрание правосъдният министър.

„ Вярвам, че предлагането е направено въз основа на разбор. Трябва да има транспарантно разходване на бюджетните средства. Аз също задавам въпрос: кое обуславя разноските на Прокуратурата за почивни бази и образование да са два пъти повече от общата стойност на средствата за съдилищата “, попита тя.

По думите й същинският въпрос е за това по какъв начин нашите общи пари от налозите ни се разходват обществено, транспарантно и дейно.

„ България отделя най-голям % от Брутният вътрешен продукт за бранш „ Правосъдие “. Нито имаме резултати от битката с корупцията на високите етажи, нито имаме чувство за правдивост в обществото. Вчерашните резултати от социологическите изследвания демонстрират какво е доверието. Дебатът по отношение на това по какъв начин се харчат средствата на Прокуратурата би трябвало да бъде воден и аз го поддържам. Буди безпокойство, че към сегашния миг методът за програмното бюджетиране в правосъдната власт не е въведен дейно, какъвто ангажимент сме поели “, съобщи правосъдният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР