Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви

...
Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви
Коментари Харесай

Инвеститорът в МБАЛ "Мама и аз": Няма да правим частна национална детска болница! Отказваме се и от детско отделение

Предвид основаното обществено-политическо безпокойствие вследствие на разпространението на подправени вести и популистки мнения, вложителят Търговска лига се отхвърля от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение. Решението на държавното управление може единствено да бъде редактирано в този смисъл. Това оповестиха от компанията вложител по отношение на основаването на частна детска болница в писмо до медиите.
 
" Решението на държавното управление от 30 април т.г. за основаването на многопрофилна болница в София със единствено 40 педиатрични кревати е законосъобразно и вярно. Нито планът, нито решението за новата болница изобщо имат за цел основаването на някаква " национална частна детска болница ".
Напомняме на цялата българска общност, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност, и вложенията в опазването на здравето са решаващи за излизането от демографската рецесия и оцеляването на нацията. Категорично и ясно удостоверяваме нашата безрезервна поддръжка за построяването на същинска национална държавна детска болница и, че основаването на съвременна многопрофилна болница в София, без педиатрично поделение, не трансформира тази наша кардинална позиция ", пишат от сдружението.
 
По-рано през днешния ден министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде анулирано признатото през вчерашния ден решение за основаване на " Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и Аз " в гр. София. От държавната пресслужба оповестиха, че в случай че отчетът за анулация на решението не бъде подаден през днешния ден от министъра на опазването на здравето, министър председателят Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на опазването на здравето Галя Кондева да бъде освободена от поста, оповестяват от държавната пресслужба.
 
  
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР