Предвид конфликта, който се получи между правителството и превозвачите миналата

...
Предвид конфликта, който се получи между правителството и превозвачите миналата
Коментари Харесай

Николай Василев: Подкрепам министъра Караджов, тези които използват пътища не плащат достатъчно

Предвид спора, който се получи сред държавното управление и превозвачите предходната седмица, считам, че е добре всяко едно държавно управление постоянно да води позитивен разговор с националния бизнес, защото бизнесът е този, който основава работни места, прави вложения, поема опасности, осъществя загуби от време на време, заплаща налози и обществени осигуровки, тъй че би следвало да се отнасяме с по-голямо почитание, това сподели в Българска национална телевизия " Денят стартира " икономистът Николай Василев.

Що се отнася до тематиката с тол таксите, по нея поддържам министерството на Гроздан Караджов и казаното от зам.-министър Явор Пенчев, добави Василев. По думите му от налозите на всички се субсидират или финансират разрушените пътища в страната, а тези, които ги употребяват и разрушават не заплащат задоволително. И това не касае единствено нашите превозвачи. България е доста огромна директна страна - през страната ни минават доста хиляди тежки камиони всекидневно, които разрушават нашите пътища и за тях това е съвсем гратис.

Крайно време е да въведем по-сериозните тол такси, с цел да съберем стотици милиони от задграничните превозвачи за нашите пътища, съобщи той и се обърна към превозвачите да не блокират цялата страна, тъй като от това ще страдат всички жители в такава сложна и тежка обстановка.

Инфлацията може да се пребори по два метода - посредством приходите и посредством икономическия напредък. Това съобщи икономистът Николай Василев пред Българска национална телевизия. Ако страната продължава с непрекъснати дефицити и задължения, най-после няма да има никакви пари, посочи икономистът.

Той още веднъж попита къде отидоха 9-те милиарда лв. от декември месец насам? Василев добави, че политиките в обществения бранш могат да преборят инфлацията. Той поддържа предлагането на Демократична България за 100 000 лева за регистрация по Данък добавена стойност, до момента в който всички останали хрумвания за диференцирано Данък добавена стойност не ги поддържа. Според него, в случай че държавното управление желае да одобри еврото, може да го реализира през 2024 година Ако държавното управление не е съществено, може да ни се размине приемането на еврото, предизвести Николай Василев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР