Предварителният изпит по математика II за кандидат-студенти в Софийския университет

...
Предварителният изпит по математика II за кандидат-студенти в Софийския университет
Коментари Харесай

Днес се провежда предварителен изпит по математика II за кандидат-студенти в СУ

Предварителният изпит по математика II за кандидат-студенти в Софийския университет " Св. Климент Охридски " ще се състои през днешния ден от 9.00 часа, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Изпитът е писмен и се състои в решаването на осем задания. При решаването на дилемите се употребяват познания от разнообразни тематики на учебната стратегия по математика. Всеки кандидат-студент би трябвало да се стреми да изложи решенията на дилемите от изпита цялостно, малко и ясно, като се употребява въведената в учебно заведение математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа къси обосновки и пояснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или избрания са осъществени съответните доказателства, пресмятания, издигнатия и заключения. Решаването на дилемите не допуска потреблението на помощни изчислителни средства.

На изпита кандидат-студентите може да се употребяват писалки, пишещи в синьо, черен молив, линия, триъгълник, пергел и гума. Не се позволява потреблението на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри.

Изпитът продължава четири часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР