Предварителните данни показват, че ваксините срещу COVID-19 може да са

...
Предварителните данни показват, че ваксините срещу COVID-19 може да са
Коментари Харесай

СЗО призна, че ваксините може да са по-малко ефективни срещу Омикрон

Предварителните данни демонстрират, че имунизациите против COVID-19 може да са по-малко ефикасни при новия вид Омикрон, който също така носи по-висок риск от наново заразяване. Това заяви Световната здравна организация (СЗО) в ежеседмичния си отчет в сряда, съобщи Ройтерс.

Според организацията са нужни повече данни, с цел да се разбере доколко Омикрон може да избегне имунитета, получен от имунизациите или от преболедуване.

Тази седмица за първи път, откогато Делта стана преобладаващата форма на вируса през април, процентът на болестите с нея е намалял. Това би трябвало да се пояснява внимателно, защото е допустимо страните да правят целеустремено секвениране за Омикрон и заради това да качват по-малко данни за всички останали разновидности, в това число Делта, показва се в отчета на СЗО.

Въпреки това разновидността Делта към момента е преобладаващ, като на него се падат 99,2% от съвсем 880 000 проби, събрани през последните 60 дни. Тенденцията обаче е към понижаване на каузи на Алфа, Бета и Гама разновидностите. От общия брой проби към 3755 - или 0,4% - са Омикрон, а от другите три проблематични разновидността пробите са 401, по-малко от 0,1% всеки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР